Provocarile Budapestei: Cum revendica Viktor Orban, Transilvania

Provocarile Budapestei: Cum revendica Viktor Orban, Transilvania

Provocarile Budapestei: Cum revendica Viktor Orban, Transilvania

by April 25, 2018 0 comments

O fotografie postată de premierul maghiar Viktor Orban pe contul său de Facebook îl înfăţişează pe acesta în timp ce îi arată premierului Poloniei o hartă a Ungariei Mari, când Transilvania era anexată de statul maghiar. Fotografia a fost postată pe 6 aprilie. Ea aminteşte de un episod similar, când Vladimir Putin i-a dat cadou preşedintelui moldovean Igor Dodon o hartă a Moldovei Mari.

În fotografie se vede cum Orban îi arată lui Mateusz Morawiecki, omologul său polonez, harta Ungariei Mari. Momentul este unul controversat, dată fiind strategia asumată public de Orban pentru reîntregirea naţiunii maghiare din întreaga regiune.

Statul maghiar se pregăteşte să întâmpine 2020, anul în care comemorează centenarul Tratatului de la Trianon, cu investiţii uriaşe în comunităţile maghiare din afara graniţelor. Guvernul de la Budapesta investeşte în educaţia, spiritualitatea şi în economia comunităţilor maghiare din România, Serbia, Ucraina şi Slovacia şi este într-un proces accelerat de acordare a cetăţeniei maghiare.

Sursa: G4Media.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.