Punte între PCR și PNL: Cum s-a transformat un utecist de frunte în liberal sadea, în republica lui Falcă

Punte între PCR și PNL: Cum s-a transformat un utecist de frunte în liberal sadea, în republica lui Falcă

Punte între PCR și PNL: Cum s-a transformat un utecist de frunte în liberal sadea, în republica lui Falcă

by May 3, 2018 0 comments

În republica lui Falcă, liberalii nu mai sunt ce-au fost odată. De dragul puterii și pentru a controla  județul Arad, liderul PNL  promovează dinozauri politici din vremuri de mult uitate. Așa s-a ajuns ca unul dintre oamenii lui de încredere  din organizația liberală,  să fie un fost șef utecist pe județ, fost primar comunist, fost peremist, trecut în barca lui Băsescu, apoi edil liberal, iar astăzi consilier personal al președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca. Este vorba despre ex- primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș, care a condus localitatea timp de peste 20 de ani, trecând de la un partid la altul, ajungând, în cele din urmă, un liberal de frunte din Arad.

Astfel, în timp ce pe la București, Ludovic Orban urla, din toți rărunchii,  către PSD, ”ciuma roșie”, în mijlocul Banatului, un mastodont al vremurilor de tristă amintire, îmbrăcat în haină liberală,  făcea legea, mai întâi, în micuța urbe de pe malul Crișului Alb,  apoi la nivelul unui întreg județ. Fiindcă Feieș a fost un slujbaș credincios al lui Falcă, fiul său, Cristian, a ajuns un lider de frunte al organizației de tineret PNL, fiind promovat în funcția de consilier județean. Mai mult, celălalt fiu al său, Claudiu, a fost numit director la SC Termoconstruct SA, societate aflată în subordinea consiliului local Sebiș, pe când tatăl său era primar. Un evident conflict de interese!

Așa arată un liberal autentic, al zilelor noastre, în județul lui Gheorghe Falcă: lider marcant al Uniunii Tineretului Comunist, angajat  o viață întreagă la stat, iar fiii lui, promovați pe bază de rudenie, în PNL și în funcții publice. Nu de alta, dar așa arată economia de piață și rolul statului minimal, în concepția vedetei liberale, Florin Cîțu?

Gheorghe Feieș a fost destituit, la începutul acestui an, din funcția de primar după ce a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, decizie care a fost menținută de instanțele de judecată, în mod definitiv și irevocabil. Pentru a trage de timp, liderul PNL a dat în judecată prefectura pentru hotărârea de eliberare din funcție. O măsură absurdă, ținând cont că există deja decizie judecătorească definitivă, în privința sa. Pentru că se apropie alegerile parțiale în vederea numirii unui nou primar al orașului Sebiș, Falcă a decis, în forurile de conducere ale partidului, că , cel mai mai bun candidat, este fiul lui Feieș, Cristian, care ocupă și poziția de consilier județean PNL. O altă trăsătură de caracter în republica Falcă: funcțiile se moștenesc, în familie, creându-se o adevărată dinastie politică.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.