Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în dosarul Belina

Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în dosarul Belina

by June 27, 2018 0 comments

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul Belina, informează DNA. În ceea ce o privește pe Rovana Plumb, procurorii nu au putut dispune începerea urmăririi penale și trimiterea în judecată pentru că Parlamentul nu a încuviințat ridicarea imunității parlamentare, astfel încât acuzațiile au fost clasate.

În prezent, Sevil Shhaideh este consilier de stat la guvern, după ce a deținut ministerul Dezvoltării în cabinetele Grindeanu și Tudose. De altfel, ea a fost prima propunere de premier făcută de Liviu Dragnea, după câștigarea alegerilor, însă a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. Shhaideh și-a dat demisia din funcția de ministru, după ce a fost pusă sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu.

În dosarul mediatizat prin comunicatele nr. 716/VIII/3 din 13 iulie 2017, nr. 906/VIII/3 din 22 septembrie 2017 şi 348/VIII/3 din 25 aprilie 2018, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

SHHAIDEH SEVIL, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (M.D.R.A.P.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave”
STOIAN IONELA (fostă VASILE), la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave
GADEA ADRIAN IONUŢ, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, sub aspectul săvârşirii, în forma complicităţii, a infracţiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave
GHEORGHIU MARIANA SANDA, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual
GUŞĂ RODICA, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.