Dragnea anunță suspendarea lui Iohannis. ”Este implicat în condamnarea mea”

Dragnea anunță suspendarea lui Iohannis. ”Este implicat în condamnarea mea”

Dragnea anunță suspendarea lui Iohannis. ”Este implicat în condamnarea mea”

by July 12, 2018 0 comments

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Antena 3, că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis este implicat în condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive și a susținut că suspendarea șefului statului este iminentă, doar „o minune” putând răsturna acest plan, potrivit Hotnews.ro. „La ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Dacă dintr-o dată s-ar schimba, dacă ar înțelege că mai important decât mandatul său e destinul acestei țări, lucrurile se pot schimba”, a spus liderul PSD. Totodată, el a transmis un mesaj tranșant Guvernului și ALDE: „cei care vor să meargă cu mine înainte înseamnă că sunt curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși”.

Dragnea și-a început atacul la președintele Iohannis pornind de la decizia șefului statului de a semna decizia de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Liderul PSD a spus că președintele s-a conformat deciziei Curții Constituționale de teama suspendării, interesul fiind păstrarea imunității. Însă, a precizat Dragnea, demersul suspendării nu a fost abandonat, dimpotrivă este iminent.

„La ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Dacă dintr-o dată s-ar schimba, dacă ar înțelege că mai important decât mandatul său e destinul acestei țări, lucrurile se pot schimba”, a spus liderul PSD.

Întrebat care este procentul ca suspendarea să se întâmple, Dragnea a răspuns: „100%, doar dacă nu se întâmplă vreo minune”. El a precizat că a vorbit despre acest lucru și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care „n-a respins ideea”.

Dragnea a adăugat că revocarea Laurei Codruța Kovesi a fost „un prim pas, unul mic” care însă nu rezolvă problema, fiind necesară intrarea în vigoare a modificărilor aduse legilor Justiției și Codurilor Penale.

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor să meargă cu mine înainte înseamnă că sunt curajoși”

Liderul PSD l-a acuzat pe președintele „Iohannis și cei din spatele lui” sunt responsabili de „asediul turbat” din ultimul an, creând o atmosferă „de teroare”. „România are nevoie de un moment zero. Toți trebuie să înțelegem că trebuie să privim înainte, altfel rămânem prizonierii trecutului. Nu știu dacă toți suntem în stare să o facem, dacă toți au curajul meu. Să nu mai lăsăm loc de șantaj: doar o persoană scoasă din acest angrenaj mafiot al statului paralel nu rezolvă problema. Acest angrenaj a rămas. Trebuie un moment zero. Dacă toți vor avea curaj, România are o șansă uriasă, să scoată din teritoriul național teroarea, frica tuturor că poate fi luat oricine, oricând. Atfel, vor rămâne toată viața cu lasitatea generată de interese personale meschine. (…) În această perioadă cu cât mai mulți oameni de stat, oameni politici cu curaj sunt, această țară va avea o șansă” a spus Dragnea.

El le-a cerut celor din Guvern și partenerilor de Coaliție să-i meargă alături, altfel vor dovedi că sunt lași.

„Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor să meargă cu mine înainte înseamnă că sunt curajoși. Cei care nu vor dori să meargă cu mine înseamnă că vor fi niște lași, niște fricoși”, a spus Dragnea.

„Miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este ca eu să nu mai exist”

Șeful PSD l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că „este implicat direct” în condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive de la DGPCAS Teleorman, susținând că sentința a fost dată sub presiune de către judecători.

„Părerea mea este că președintele este implicat direct în condamnarea mea. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe și sunt nevinovat”, a spus Dragnea, comentând că „miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este ca eu să nu mai exist”.

El a adăugat că magistrații care i-au judecat dosarul au fost amenințați, decizia fiind luată sub presiune. „Am dreptul să am această convingere că sentința mea a fost dată prin presiune. Un judecător nu a cedat, ceilalți da. Nu pot să spun că am fost șocat”, a spus el.

„Ce probleme să avem: ne pot omorî? Nu”

Liviu Dragnea le-a mulțumit, totodată, parlamentarilor care au avut curaj și au adoptat modificările la Legile Justiției și Codurile penale.

„Le mulțumesc parlamentarilor pentru curaj. Le exprim respectul meu pentru ce au făcut. Am reușit să adoptăm până la finalul acestei sesiuni ce părea imposibil: Legile Justiției și Codurile. „Dacă și Guvernul va face la fel, și colegii din Coaliție, vom câștiga. Nu poți să faci orice acțiune politică gândindu-te câte procente fac astea. Putem avea costuri de imagine, dar la finalul mandatului toate lucrurile bune se vor vedea. Ce probleme să avem: ne pot omorî? Nu”, a spus el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.