Într-o sală goală, la Strasbourg! Președintele Iohannis a vorbit despre viitorul UE

Într-o sală goală, la Strasbourg! Președintele Iohannis a vorbit despre viitorul UE

Într-o sală goală, la Strasbourg! Președintele Iohannis a vorbit despre viitorul UE

by October 23, 2018 0 comments

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs despre viitorul Uniunii Europene, în fața plenarei de la Strasbourg. Din nefericire pentru președintele României, europarlamentarii nu s-au înghesuit să-i asculte discursul.

În sală se aflau înalții oficiali ai Uniunii Europene, în frunte cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și comisarul european, Corina Crețu, dar în rest sala era aproape goală.

“Pentru România, în calitate de stat membru care gestionează una dintre cele mai mari frontiere externe ale UE, securitatea este un domeniu prioritar în care performăm. Suntem capabili să fim furnizori de securitate pentru întreaga UE, așa cum face NATO. Ca stat membru vom acorda importanță specială măsurilor menite să reducă fragmentarea spațiului european. Avem datoria să protejăm toți membrii indiferent dacă ei se află sau nu în Spațiul Schengem, iar acest lucru se poate face numai prin aplicarea elementelor de securitate de ultimă generație”, a declarat Klaus Iohannis.

“În acesti o suta de ani am invatat unele lectii importante trecând prin experiente si perioada nefericite, iar lectia de democratie e una dintre cele mai importante. De aceea, apreciem cu atat mai mult valorile familiei europene. Din acest motiv, Românie e o tara profund atasata proiectului european, avem o societate vibranta si dinamica, in continua evolutie, suntem o democratie tanara care are resursele pentru a se perfectiona. Romanii sunt conectati activ la valorile civice, au dovedit-o cat se poate de clar, si-au facut auzita vocea când a fost nev oie sa apere statul de drept si democratie, au vointa si forta de a merge mai departe pe drumul european pe care si l-au asumat, e ambitia de a depasi orice obstacol. Tanara generatie crede in Europa si se implica in dezbateri privind viitorul nostru de o maniera pozitiva si optimista. Din entuziamsul acestor tineri se hraneste si optimisml nostru. Entuziasmul lor ne obliga in mod deosebit la responsabilitate. Avantajul acestui val de entuziasm provine din forta lui de a retrezi reflexul de aparare a democratiei, care nu e un dat ci prespune o responsabilitate continua. Romania e in prezent o tara dinamica, orientata spre viitor”, a mai spus Klaus Iohannis în Parlamentul European.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<