Spitalul Regional de la Cluj-Napoca se va face de Guvernul României,cu fonduri europene

Spitalul Regional de la Cluj-Napoca se va face de Guvernul României,cu fonduri europene

Spitalul Regional de la Cluj-Napoca se va face de Guvernul României,cu fonduri europene

by November 26, 2018 0 comments

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că “Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene”, la câteva zile după ce Consiliul Județean Cluj a cerut oficial Comisiei Europene și autorităților de la București preluarea proiectului spitalului regional. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, declara săptămâna trecută pentru HotNews.ro că “Să stau să mă uit cum Guvernul nu depune proiecte pentru finanțare europeană, când avem banii care ne așteaptă, este inadmisibil. Guvernul a amânat accesarea banilor după 2020-2025, iar noi nu avem niciun motiv să stăm să așteptăm. ”

“Spitalul regional Cluj-Napoca se va face de către Guvernul României, cu atragerea de fonduri europene. Am înţeles că sunt nişte discuţii în spaţiul public. Consiliul Judeţean Cluj cred că ar trebui să se ocupe de Spitalul de pediatrie, pentru că am nişte referinţe nu tocmai plăcute despre ceea ce se întâmplă acolo din punct de vedere al structurii”, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în timpul unei vizite la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, potrivit Agerpres.

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, declara, săptămâna trecută, pentru HotNews.ro, că în acest moment “sunt 9 miliarde de euro care nu sunt trași pentru infrastructură”, iar dacă ghidul Programului Operațional Regional se va modifica astfel încât Consiliul Județean să poată fi eligil pentru spitalul regional, pașii pentru construirea acestuia ar putea fi demarați anul viitor.

“Depinde foarte mult de modificarea ghidului pe POR, ca să putem fi și noi eligibili pe POR, pentru spitale regionale. Dacă s-ar modifica ghidul și ne-ar da posibilitatea să putem depune noi proiectul de finanțare, am putea să câștigăm noi această finanțare și să dăm drumul la construcție”, a explicat Alin Tișe.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.