Așchia nu sare departe de copacul Falcă. Sergiu Bîlcea, noua politică clientelară de la Arad

Așchia nu sare departe de copacul Falcă. Sergiu Bîlcea, noua politică clientelară de la Arad

Așchia nu sare departe de copacul Falcă. Sergiu Bîlcea, noua politică clientelară de la Arad

by March 24, 2019 0 comments

După 15 ani de jaf în administrația arădeană, Falcă vrea să se lanseze în politica mare. El și-a aranjat un loc semieligibil pentru europarlamentare și intenționezeză să-și lase, la Arad,  un urmaș, demn de numele său. Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean a fost pregătit, pe tușă, de cel puțin patru ani de zile, fiind antrenat în toate treburile murdare ale județului. Bîlcea este un om loial lui Falcă, încercat în mai multe runde de afaceri controversate și pare că răspunde exigențelor liderului liberal. Numele lui apare mai în toate scandalurile legate de marile afaceri propovăduite de administrația PNL, după 2014. Implicat într-un  amantlâc cu fost soție a lui Eugeniu Pistru, Geanina, acum, noua famiglie din partidul liberal, începe să funcționeaze după rețeta succesului,  predată noii generații, de Falcă.

Sergiu Bîlcea era un anonim acum câțiva ani. Alsolvent al facultății private, de management, Vasile Goldiș din Arad,  el a funcționat ani la rând ca dispecer de trafic internațional, apoi, timp de 11 ani  (2005-2016) a fost administrator al firmei  SC ICIRUAL 2003 SRL, specializată în transport de mărfuri de export. Dar nu neapărat datorită meritelor manageriale ale omului nou din PNL, ci pentru că s-a ”măritat” cu cine trebuie: tatăl soției lui deținea o firmă de tiruri.

După ce s-a văzut  ajuns vicepreședinte al CJ Arad,  Bâlcea și-a plasat prietenul și angajatul său, Vidac Mile, consilier juridic la SC ICIRUAL,  în consiliul de administrație al SC Târguri Oboare Piețe SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Arad. După modelul Falcă, ”noua generație” își trasează sferele de influență în sectoarele economice, importante, din Arad. Curam murdar conflict de interese!

Potrivit declarației de avere, Bîlcea nu are nici casă, nici terenuri. Doar un Ford achiziționat din 2011, dar și datorii la bănci de peste 40 000 de lei. În urma divorțului din 2017, a rămas fără bunuri, pentru că mai toate erau pe numele soției. Dar s-a reorientat rapid, el fiind acum în mare dragostea cu fosta soție a lui Eugeniu Pistru( lider ALDE), Geanina. Schimb de neveste, între ei, liberalii, o nouă modă în politica PNL Arad! Vezi și cazul lui Falcă, mare iubitor al nevestelor prietenilor lui!  Divorțul lui Bîlcea nu a fost unul prea plăcut, de vreme ce fosta iubită i-a intentat proces pentru că-și neglijează cei doi copii rezultați în urma căsătoriei dintre ei. Nu prea există ”minima moralia” în viața amoroasă a liberalilor arădeni!

Acum, Bîlcea își împarte viața cu Geanina Pistru, consiliera lui Falcă, condamnată definitiv pentru conflict de interese, care ocupă funcție de vicepreședinte a femeilor liberale pe țară. Geanina, o femeie care provine dintr-o familie bogată, cunoscută în zonă ca fiind Geani a lui Budigoaie, pentru că tatăl său deținea cazane de țuică.

Sergiu a sărit în barca câștigătoare. Fosta nevastă a liderului ALDE  îi poate oferi o viață prosperă dar nu necondiționat. Ea în sprijină pe  Bîlcea, care  aspiră la conducerea Primăriei Arad, după ce Falcă vrea să se retragă la Bruxelles. Cei doi sunt în marea ”famiglie” a lui Falcă, oameni de nădejde și de mare încredere.

Geaniana, după ce a eșuat în intenția de a-l duce pe fostul bărbat, în fruntea  județului ( vezi cum a încercat Eusebiu Pistru  să-l dea jos pe Falcă, din conducerea organizației, în 2015, citește AICI), acum, vrea să-și trăiască visul, cu noul său iubit, Sergiu Bîlcea, protectorul lui Falcă.

În intenția de-al sălta în conștiința arădenilor pe Bîlcea, ca fiind urmașul lui Falcă, politica organizației PNL este de-al promova pe acesta în toate acțiunile administrației locale. Bîlcea face drumuri, Bîlcea face curățenie, Bîlcea inspectează. Dar, totul a ieșit pe dos, pentru că mizeria nu poate fi ascunsă sub covor, iar Bîlcea a început deja să simtă gustul afacerilor controversate.

De exemplu, Sergiu Bîlcea, în calitate de vicepreședinte al CJ Arad,  a fost numit președinte al ADI SIGD (Sistem Integrad de Gestonare a Deșeurilor), în baza unei decizii ilegale, care poate face obiectul unui dosar penal. Fostul director executiv  al ADI, Adrian Țolea a acuzat faptul că Bîlcea a fost numit în această funcție, în afara cadrului legal, cel care trebuind să ocupe acest portofoliu, fiind președintele CJ, Marinel Cionca. Lucru confirmat de înstanță de Țolea! Pe rol se află o plângere penală la Poliției,  care va clarifica lucrurile.

Falcă, în dorința sa expresă de-al scoate în față pe Bîlcea, l-a pus în fruntea acestei instituții, fără să țină cont de prevederile legale. Mai mult, Bîlcea și-a pus semnătura pe multe contracte dubioase emise de  ADI SIGD, mai ales legate de ridicarea și selectarea deșeurilor menajere, multe pe fonduri europene, care ar putea ajunge în atenția procurorilor.

De asemenea, Bîlcea este cel care se ocupă și de administrarea drumurilor județene, mai bine spus, de dezastrul de pe șoselele arădene. Un eșec vizibil de zeci de ani de zile, de când firmele clientelare ale liberalilor căpușează mai toate lucrările de ” modernizare” a drumurilor din județ. (citește mai mult AICI).

Drept urmare, Sergiu Bîlcea reprezintă așchia care nu sare prea departe de copacul Falcă. Năravurile sunt lăsate moștenire în politica PNL Arad, unde sistemul este, în continuare o mașinărie de partid, bazată pe aceleași metehne, de ani ani de zile.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.