TOP 5 joburi potrivite pentru persoanele creative

TOP 5 joburi potrivite pentru persoanele creative

TOP 5 joburi potrivite pentru persoanele creative

by March 7, 2019 0 comments

Inca din banca scolii ai fost inclinat catre exprimarea creativa, artistica, intapinand dificultati in a urma firul logic si pe alocuri rigid al materiilor exacte, standardele, si volumele mari de informatii ce se impuneau a fi memorate. Si daca in copilarie, cei din jur iti criticau firea visatoare iar matematica era un cosmar de care te adaposteai in intimitatea desenelor tale scrijelite pe banca, acum ai libertatea de a-ti face propriile alegeri.

Asadar, fie ca ai ales sa te specializezi pe un anumit domeniu creativ, fie te afli la inceput de drum, in cautarea unor contexte profesionale in care sa inveti de la cei mai buni, piata locurilor de munca ofera o paleta larga de oportunitati. Exprimarea artistica, emotia si creativitatea devin atuuri tot mai apreciate in marile companii care cauta persoane cu abordari si viziuni neconventionale, “out of the box”.     

Fie ca e vorba de punerea in scena a unei piese de teatru, de pictura abstracta sau grafica digitala, de scriere creativa sau realizarea unui machiaj inedit, oamenii creativi au o pasiune innascuta de a realiza lucruri aparte, care uimesc prin originalitate. Cu multa munca si determinare, creativii pot sa atinga culmile succesului, talentele lor inflorind in cele mai diverse contexte profesionale.

 

 Iata in continuare un top al carierelor preferate de persoanele creative:

  1. Graphic design. Aceasta specalizare s-a dezvoltat odata cu nevoia companiilor de a se diferentia de concurenta, printr-un impact vizual cat mai puternic asupra clientilor. Pentru cei pasionati de desen si grafica, acest domeniu poate fi unul extrem de satisfacator, deoarece lanseaza provocarea artistului, de-si imbina talentul si imaginatia cu transmiterea coerenta a unui mesaj. Un graphic designer se afla intr-o cursa continua de perfectionare, cautand mereu sa creeze imagini expresive, care se vorbeasca de la sine. Asadar, fie ca iti cauti un loc de munca in Constanta , Bucuresti, Timisoara sau Cluj-Napoca, marile orase din Roamania abunda de oportunitati profesionale pe aceasta nisa.

 

  1. Fotografia. O persoana inclinata catre fotografie doreste sa-si exprime viziunea asupra lumii, sa transmita un mesaj privitorului, prin imortalizarea unei franturi de realitate incarcata de emotie si expresivitate. Fotograful are abilitatea de a vedea frumosul in banal, de a surprinde firescul intr-o maniera autentica, creeand o atmosfera aparte prin diverse tehnici de editare si retusare.

 

  1. Fashion si make-up. Aceasta este o industrie prin care se celebreaza frumuseatea unica a fiecarei persoane, libertatea de exprimare si rolul pe care alegem sa il jucam pe scena de zi cu zi. Creatorii de moda si make-up artistii creeaza personaje. Prin costume originale si machiaje neconventionale, acestia dispun de imaginatia si talentul de a pune in valoare calitatile fizice si trasaturile de personalitate ale celor ce isi doresc sa aiba cea mai spectaculoasa prestatie in propriul film. Pe piata muncii sunt numeroase optiuni, in special joburile din Bucuresti pun la dispozitia creativilor numeroase oportunitati de a se afirma si de a-si castiga traiul din talentele lor artistice.

 

  1. Copywriting si storytelling. Se spune ca cele mai adanci adevaruri despre lume, sunt transmise prin intermediul povestilor, al legendelor si basmelor ce au sfidat proba timpului. Acest domeniu este potrivit pentru persoanele fascinate de bogata simbolistica a cuvantului. De a imbina cat mai creativ cuvinte uzuale, in texte cu semnificatii profunde, menite sa atraga si sa fascineze cititorul.

 

  1. Dans si coregrafie. Coregrafia este un spectacol al dinamicii, al miscarilor expresive prin care trupul prinde viata pe acorduri melodice. Inca din cele mai vechi timpuri, dansul a fost ridicat la rang de arta, fiind una dintre cele mai placute forme de destindere si relaxare. Un coregraf, transpune in pasi de dans fiecare secunda dintr-o melodie, creand o armonie expresiva intre sunet si miscare.

 

In concluzie, alege sa-ti urmezi pasiunea, sa te exprimi creativ, si sa te orientezi catre o profesie care sa-ti scoata la lumina talentele. Astfel, vei simti implinirea si satisfactia de a colora cu emotie si autenticitate peisajul cotidian.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.