Franța, în flăcări! Catedrala Notre Dame de Paris, cuprinsă de un incendiu devastator

Franța, în flăcări! Catedrala Notre Dame de Paris, cuprinsă de un incendiu devastator

Franța, în flăcări! Catedrala Notre Dame de Paris, cuprinsă de un incendiu devastator

by April 15, 2019 0 comments

Catedrala Notre-Dame din Paris este devstată luni seară de un incendiu violent care a făcut ca acoperișul, dar și ”săgeata” celui mai vizitat monument istoric din Europa să se prăbușească, provocând emoții imense în Franța. Incendiul este posibil legat de lucrările de renovare. Clădirea a fost evacuată.

Primarul capitalei Angliei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter că Londra este alături de Paris ”în tristețe”. Potrivit biroului procurorului Parisului, o anchetă a fost deschisă pentru a determina cauzele incendiului care a cuprins catedrala.

Nu există răniți, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului francez de Interne, Laurent Nunez. Președintele Consiliului european, Donald Tusk, a scris pe Facebook că ”toți suntem alături de Paris astăzi”.

Este evacuată toată Île de la Cité, situată pe Sena, și pe care se află catedrala. Și cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat regretul pentru incendiul produs la catedrala Notre-Dame, numind monumentul ”un simbol al Franței și al culturii noastre europene”.

Președintele francez spune că este trist și că se gândește la toți catolicii și la toți francezii în acest moment. ”Notre-Dame în flăcări. Emoții în toată țara. Mă gândesc la toți catolicii și la toți francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist în seara asta să văd această parte a noastră arzând”, a scris Emmanuel Macron pe Twitter.
Update: Acoperișul catedralei s-a prăbușit, potrivit unui martor citat de Reuters.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.