Prefectura Harghita: Cimitirul de la Valea Uzului este domeniul public. Nimeni nu poate interzice accesul

Prefectura Harghita: Cimitirul de la Valea Uzului este domeniul public. Nimeni nu poate interzice accesul

Prefectura Harghita: Cimitirul de la Valea Uzului este domeniul public. Nimeni nu poate interzice accesul

by May 30, 2019 0 comments

Decizia interzicerii accesului în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru prevenirea apariției unor incidente, luată de Consiliul Local al comunei Sânmartin, județul Harghita, a fost atacată în contencios administrativ de Prefectura Harghita.

Prefectul județului Harghita, Adrian Jean Andrei, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, în urma acțiunii din instanță, hotărârea Consiliului Local Sânmartin se suspendă de drept.

„Am atacat în contencios administrativ la Tribunalul Harghita hotărârea Consiliului Local Sânmartin prin care se interzicea accesul în cimitirul din Valea Uzului. Am considerat ilegală această hotărâre care a fost suspendată de drept. Orice alt demers intră în sfera legii penale. După atacarea în instanță a HCL-ului respectiv, de Ziua Eroilor, 6 iunie, pot avea loc în cimitir manifestări. Cimitirul Valea Uzului este un domeniu public, astfel că nu pot fi îngrădite drepturi și libertăți”, a spus Andrei.

Consiliul Local al comunei Sânmartin, județul Harghita, decisese interzicerea accesului în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, pentru prevenirea apariției unor incidente. Primarul comunei Sânmartin, Gergely Andras, inițiatorul proiectului de hotărâre, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca problema legată de Cimitirul Eroilor din Valea Uzului să fie soluționată în 30 de zile, cât durează interdicția.

Întrebat ce se va întâmpla cu sărbătorirea Zilei Eroilor, din 6 iunie, edilul din Sânmartin a subliniat că, până la clarificarea situației nedorite, nu intră nimeni în cimitir.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.