Regele șobolanilor. Cum face avere liderul PNL Galați sub administrația PSD

Regele șobolanilor. Cum face avere liderul PNL Galați sub administrația PSD

Regele șobolanilor. Cum face avere liderul PNL Galați sub administrația PSD

by June 30, 2019 0 comments

Scandal imens la Galați, unde președintele organizației liberale din Galați are o relație specială cu autoritățile locale pesediste. Degeaba aruncă amenințări Ludovic Orbanla adresa liberalilor care fac blat cu PSD, dacă este vorba de bani, interesul personal primeză în fața celui de partid.

Un jurnalist din Tecuci,  Aida Zaharia a provocat un veritabil cutremur pe scena politică din judeţul Galaţi. Aceasta a întocmit un veritabil rechizitoriu la adresa preşedintelui PNL din judeţ, senatorul George Stângă, pe care îl acuză că se înfruptă din bani publici şi că firmele sale au relaţii contractuale cu primăriile conduse de PSD. Aceasta prezintă contracte în valoare de peste 426.000 de lei pe care o firmă controlată de senatorul liberal le-a obţinut în Galaţi prin atribuire directă.

Valoarea totală a contractelor obținute de la primării, de la societăți ale Consiliilor locale, de la instituții publice se ridică la suma de 348.925 de lei. Cele mai mari sume au intrat în buzunarele senatorului liberal în anii 2017-2018, dar și în anul 2015 (în special Tecuciul s-a remarcat cu sume uriașe de peste 2 miliarde virate în buzunarele lui Stângă în anul 2015, când orașul era condus de fostul primar Țuchel, originar din comuna Țepu și ajuns primar la Tecuci prin USL.

Sumei de 348.925 de lei i se mai adaugă alți 77.149 de lei căpușați prin intermediul școlilor. Perioada de vârf a fost 2017-2018! În total, senatorul PNL-ist George Cătălin Stângă a obținut contracte cu atribuire directă în județul Galați în valoare de 426.074 lei de la multiple administraţii locale conduse de primari PSD.

Au fost căpușate școli, primării, societăți ale consiliilor locale, instituții publice! Peste 4 miliarde de lei direct în buzunarele senatorului bugetofag!”, scrie Aida Zaharia pe pagina personală de Facebook. Concret, firma LUANDGE SERVICE SRL, controlată de Stângă, a obţinut contracte în municipiul Tecuci în valoare de 348.925 de lei pentru dezinsecţie şi deratizare.

Una dintre problemele semnalate de jurnalista din Tecuci ţine de faptul că firma care ar fi exercitat aceste contracte ar fi avut un singur angajat, mătuşa soţiei liderului PNL Galaţi, pe numele său Sterea Tinca. De altfel, administratorul firmei cu pricina este chiar femeia care şi presta activitatea de deratizare şi dezinsecţie.

George Stângă nu s-a mărginit să lovească doar în judeţul de baştină, ci şi-a extins activitatea şi în Călăraşi. Astfel, primarul din Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, i-a plătit lui Stângă peste 352.000 de lei pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare. Nici comuna Dor Mărunt nu a scăpat de plata tainului: anul trecut, liberalul a obţinut două contracte în valoare de peste 169.000 de lei tot pe firma cu un singur angajat. De data aceasta, pentru ierbicidare şi dezinsecţie.

În finalul serialului său de investigaţie, jurnalista Aida Zaharia afirmă că preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, ar fi lipsit de la votul pentru alegerea Avocatului Poporului din Parlament pentru că s-ar fi deplasat de urgenţă pentru semnarea unui nou contract de deratizare. „Stângă a fugit de la votul pentru alegerea Avocatului Poporului ca să semneze un contract de deratizare! Pe bune??? Așa de tare îi iubește el pe românii preocupați de soarta țării!”, scrie jurnalista Zaharia.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.