Cand si pentru ce poti lua un credit rapid?

Cand si pentru ce poti lua un credit rapid?

Cand si pentru ce poti lua un credit rapid?

by November 29, 2019 0 comments

Ideea de imprumut rapid  este foarte tentanta, mai ales in momentele in care bugetul pare sa nu fie de acord cu tine atunci cand vrei un telefon nou, un laptop nou sau vrei sa faci shopping de haine. Este inteligent, insa, sa apelezi la un credit pentru bunuri de acest fel? Daca nu este o urgenta, este bine sa te gandesti foarte bine. Imprumuturile rapide se obtin foarte usor si pot sa rezolve rapid probleme financiare insa implica o serie de costuri pe care trebuie sa le cunosti si pe care trebuie sa le poti acoperi.

In general, este bine sa apelezi la un credit rapid in urmatoarele doua situatii:

  • Atunci cand ai gasit o oportunitate de investitie, care iti poate aduce rapid un castig financiar. Exista numeroase oportunitati de care nu poti profita pentru ca nu ai bani. O astfel de oportunitate este motivul perfect pentru un credit;
  • Atunci cand apare o urgenta. Urgentele medicale sau intarzierile salariului pot fi si ele motive foarte bune pentru creditare.

 

De ce un credit rapid in detrimentul unui credit bancar?

 

Creditele rapide sunt diferite de creditele bancare, atat prin modul de acordare, cat si prin dobanzi. De regula, dobanzile sunt mai mari, insa modul de acordare este foarte simplu, fara multe acte si fara stres. Anumite IFN-uri ofera credite direct online, cu transferul banilor in 60 de minute.

Este adevarat ca dobanzile pot fi infricosatoare, insa un credit rapid obtinut printr-un IFN nu este luat pe termen lung, asa cum se intampla in cazul creditelor bancare, pentru casa si masina. Creditul rapid trebuie sa fie returnat intr-un timp scurt, ceea ce inseamna ca are costuri reduse.

Daca este sa bifam cateva motive pentru care creditul rapid poate sa fie foarte performant, acestea sunt:

  • Birocratie redusa. Pentru accesarea unui credit este nevoie doar de o cerere un act de identitate si uneori adeverinta de venit;
  • Flexibilitate in ceea ce priveste rambursarea. Aceasta se poate face cash sau direct in contul bancar al creditorului;
  • Posibilitatea de a accesa sume considerabile. Este adevarat ca un credit rapid nu iti poate oferi suma necesara pentru o casa, insa la anumite IFN-uri poti obtine pana la 40 000 de lei, ceea ce reprezinta o suma suficient de mare pentru anumite investitii sau pentru acoperirea nevoilor urgente.

 

Ce trebuie sa stii inainte de a accesa un credit rapid?

 

Inainte de a decide sa iei un imprumut, trebuie sa alegi cu atentie creditorul. Poti face o comparatie intre dobanzi, intre conditiile de acordare si experientele altor clienti, pentru a te asigura ca optezi pentru cel mai ieftin si eficient credit.

Nu lua creditul fara un plan! Atunci cand apelezi la o astfel de solutie trebuie sa ai garantia ca poti returna suma la termenul stabilit. Pune pe hartie toate veniturile si cheltuielile si asigura-te ca in cazul in care apare o problema, ai de unde sa iei bani! De cele mai multe ori, costul mare al creditelor rapide apare datorita intarzierilor. Daca nu intarzii, totul va decurge cursiv si cat se poate de placut.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.