Eveniment important de Ziua Culturii Naționale: Președintele Iohannis și-a decorat fotograful personal

Eveniment important de Ziua Culturii Naționale: Președintele Iohannis și-a decorat fotograful personal

Eveniment important de Ziua Culturii Naționale: Președintele Iohannis și-a decorat fotograful personal

by January 16, 2020 0 comments

Președintele Klaus Iohannis a decorat azi o serie de 13 personalități ale culturii cu ocazia zilei poetului național Mihai Eminescu, devenită ziua Culturii Naționale. Între aceștia se numără doi sași, unul dintre ei fiind un expert în arme medievale, iar celălalt un fotograf din Sibiu care are meritul incontestabil de a fi realizat un mare număr de fotografii ale actualului președinte pe vremea cînd era primar, potrivit inpolitics.ro.

”În semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit diverse ordine unor personalități de excepție ale culturii, precum Irina Sanda Cajal-Marin, Carol W. König, Enikő Szenkovics, Bálint György Szabó, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Cristescu, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu sau Fred Nuss. Cel din urmă este un fotograf de la un ziar sibian, vechi colaborator al lui Iohannis, amintit de el și în cartea ”Pas cu pas” pentru că era cel care importaliza pe peliculă realizările sale ca primar :

”Există un om care a fixat multe astfel de momente pe peliculă, contribuind, în acest fel, la marele album foto al unui Sibiu în sărbătoare. Mă refer la Fred Nuss, unul dintre cei mai longevivi fotografi ai oraşului. Ne-am întâlnit de fiecare dată când am inaugurat câte o lucrare sau când am vrut să imortalizăm un moment din viaţa oraşului. eu sunt foarte legat de oraş şi de viaţa lui, la fel şi Fred Nuss. De când se ştie, captează din spatele obiectivului nenumărate faţete ale Sibiului. aici a fost punctul în care ne-am întâlnit. De-a lungul timpului s-au strâns câteva poze în care apar alături de oameni care au venit şi mi-au întins mâna, care s-au fotografiat zâmbind cu mine. Zâmbesc şi eu în toate aceste poze. sunt pur şi simplu momente în care mă bucur că modul în care mi-am imaginat evoluţia Sibiului şi a administraţiei sale este apreciat de oameni. Cred că asta înseamnă, până la urmă, să fii un personaj charismatic: să ai capacitatea să-i convingi pe oameni că ceea ce faci este important şi să crezi în acel lucru. nu în sensul politicianist, acela în care convingi pe oricine de orice, indiferent ce crezi, ci în sensul unor convingeri tari, pe care să le pui în fapte” mai scrie în carte carismaticul nostru președinte, conform propriei evaluări.

Pentru fotografierea inaugurărilor primarului Iohannis, fotograful Fred Nuss a fost onorat azi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<