Facebook-ul îl dă în vileag! Dottore Falcă, străin de limba română

Facebook-ul îl dă în vileag! Dottore Falcă, străin de limba română

Facebook-ul îl dă în vileag! Dottore Falcă, străin de limba română

by March 27, 2020 0 comments

Doctorul în comunicare, Gheorghe Falcă, stăpânul Aradului,  actualmente europarlamentar, reprezentant al României în PE, dovedește încă o dată că nu este decât un analfabet. El încearcă să facă pe atotcunoscătorul, pe Facebook, unde este foarte activ, vrea să dea lecții tuturor, dar scoate la iveală mari carențe în cunoașterea limbii române. Și nu este vorba doar de o scriitură, în grabă, în omiterea unor litere dintr-un cuvânt, ceea ce se întâmplă foarte des, mai ales, din neatenție, la textele de pe Facebook.  La Falcă este vorba despre greșeli gramaticale de conținut, care arată o exprimare, în scris,  atât gramatical, cât și literar,  rudimentară, ce nu depășește nivelul școlii gimnaziale.

Retras undeva în munți, la o cabană, după ce s-a testat de coronavirus, Gheorghe Falcă, face politică, la firul ierbii, și stă de vorbă cu alegătorii lui. Un cititor al paginii de Facebook al lui Falcă a putut surprinde o discuție aprinsă dintre acesta și mai mulți cetățeni, unde europarlamentarul încerca, cu cuvintele lui,  să le dea oamenilor, lecții de politică:  ”Aveți cam puține informați(!!!) și cam radical…uitate (!!!) un pic la educația ta (sic!).” Mai departe: ”Atunci oprestete (!!!). Ești obsedat”, ”Când afli(!!!), devi (!!!) destept”, ”Cât tupeu…ati blocat investiti(!!!) in Arad ( când a venit Scoda (!!!) și ati ordonat sa nu vina cei de la Finante și drumuri) ati retrocedat ilegal terenuri…nu uitați eu când vorbesc…am documente..vine vremea pentu(!!!) voi”,

Continuă pe aceași linie, cu aceeași acdeași bătaei de joc la adresa limbii române: ”Pe vremuri oameni harnici își săpau șanturile in fața curți(!!!)…acum unul da vina pe administrație…ia sa vedem ce spune legea și cum se aplica…Legea spune…responsabilitatea este a cetățeanului…dar el vrea să filmeze nu sa fie harnic”, ”Ca sa va ajute in comentari(!!!)”.

Amintim faptul că europarlamentarul Gheorghe Falcă a devenit doctor în comunicare, în 2015 cu lucrarea ”Imaginea mediatică a vieții religioase din România postdecembristă”.

Câteva exemple:

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.