Istoria creării video-chatului ChatRoulette

Istoria creării video-chatului ChatRoulette

by April 7, 2020 0 comments

ChatRoulette — este o idee surprinzătoare. Chiar dacă ideea de video-chaturi cu utilizatori întâmplători, la momentul creării chatului-ruletă era nouă, anume ea la timpul său a exploadat internetul la modul direct. Motive pentru asta erau nenumărate — de la comoditatea resurselor până la publicul foarte activ care îl utiliza. Iar acum urmează detaliile despre fiecare.

Puțină istorie despre web-chat

Videochatul a apărut în luna noiembrie a anului 2009. Incredibil este faptul că a fost creat de un adolescent obișnuit din Moscova, Andrei Ternovski, acasă, în timp de 2 zile. Din spusele creatorului, această idee a fost inspirată din funcția de conferințe video din Skype. Nu a găsit nimic similar în internet, de aceea a început a crea și a făcut programul pentru prima versiune a ChatRoulette-ului.

Deja în anul următor despre ChatRoulette scria mass-media din diferite țări (Good Morning America, The New York Times și New York Magazine), iar mai târziu serviciul era parodiat într-un episod al desenului animat South Park. În ultimii ani vizitele site-ului variază între 0,5 până la 1,5 milioane de oameni pe zi. Asta ținând cont de multitudinea de site-uri similare.

Site-ul a atras rapid atenția investitorilor și oamenilor de afaceri din întreaga lume. Totuși, Andrei Ternovski nici astăzi nu se grăbește să se despartă de creația sa și să îl vândă. În schimb lucrează activ la schimbarea conceptului și modernizarea site-ului. Este posibil ca anume aceste inovații să fi determinat scăderea numărului utilizatorilor activi din ultima vreme.

De ce a devenit atât de popular web chatul

Atunci când chat ruleta abia a apărut, practic nu exista nimic similar. Mai ales în țările CSI. Utilizatorii, pentru care chestii de acest gen erau inovatoare, utilizau videochatul entuziasmați, comunicau, cunoșteau persoane noi.

Indiferent de regulile de utilizare a serviciilor nimeni nu verifica respectarea lor, mai ales la început. De aceea, deseori pe site puteai găsi transmisiuni în direct cu caracter intim și chiar materiale pornografice necenzurate.

Utilizatorii le puteau bloca doar dacă într-adevăr se acumulau multe plângeri. Dar aceasta se întâmpla destul de rar. Și dacă pe unii utilizatori acestea îi speriau, atunci pe alții, dimpotrivă îi atrăgeau. Numărul utilizatorilor creștea foarte repede. Posibilitatea de a comunica cu o persoană necunoscută chiar din alt colț al planetei a interesat milioane de oameni din toată lumea.

Posibilitățile de utilizare a serviciilor

În mare parte, utilizatorii au două posibilități de utilizare a ChatRoulette:

  1.  Videochat. În cadrul căruia permiteți accesul site-ului, la web-cameră și microfon, după care accesați căutarea interlocutorului. Pot fi selectați parametrii, spre exemplu, regiunea de căutare. Sistemul vă va conecta cu o persoană aleatoriu. La dorință se poate trece îndată la chatul on-line și ChatRoulette vă va găsi un nou interlocutor. Viteza căutării directe depinde de numărul de persoane active pe site, care corespund parametrilor căutării setați de dumneavoastră.

 

2, Chatul cu text. Nu este absolut necesar să folosiți anume conectarea video. Chatul cu text poate fi destul de suficient. Spre exemplu, prin conectarea cu un utilizator aleatoriu din video și să comunicați în chatul de pe pagină. În acest timp camera video a dumneavoastră nu va fi conectată, iar interlocutorul nu vă va vedea.

Majoritatea utilizatorilor totuși aleg prima metodă, deoarece în aceasta constă principala atracție a ChatRoulette. Totuși interesul pentru acest format s-a diminuat. Iar foștii utilizatori ai serviciului au început a trece la alte surse. Spre exemplu, către “creatorul” site-urilor similare — Omegle.

Totuși, indiferent de orice, publicul ChatRoulette încă mai rămâne destul de activ. Aici este simplu de găsit un interlocutor, să discuți diferite subiecte actuale sau pur și simplu să petreci timpul interesant. În special, mulți dintre utilizatorii din țările CSI aleg să utilizeze acest site anume pentru că este produs autohton.

Avantajele și dezavantajele serviciului

Dar, chatul-ruletă, are și destul de multe dezavantaje. Mai ales — nu dispune de “monitorizare”. La avantajele serviciului pot fi menționate:

  • posibilitatea de a selecta regiunea de căutare a “partenerului”;
  • disponibilitatea nu doar a video-chatului, dar și a chatului cu text;
  • viteza de lucru a site-ului în general;
  • publicul care într-adevăr este destul de activ.

Deja către anul 2010 publicul ChatRoulette arăta astfel: 71% — bărbați, 15% — femei și 14% — exhibiționiștii, care își demonstrau în mod deschis zonele intime ale corpului. Și treptat numărul ultimilor creștea, iar publicul “adecvat”, observând asemenea tendință, începuse a pleca la alte site-uri, unde dispuneau de o monitorizare bună. Mai ales că la acel moment astfel de site-uri pe internet erau deja destul de multe.

La urma urmei, după o ascensiune atât de accelerată a popularității sale, site-ul a suferit o cădere la fel de rapidă. Și chiar necătând la faptul că creatorul videochatului a declarat că începuse a colabora cu organele de resort pentru ameliorarea situației, publicul site-ului continua să scadă cu o viteză enormă.

Inovațiile la care lucrează Andrei Ternovski în ultimul timp, la fel nu au trezit un interes vizibil al publicului, de aceea, în ultimul timp, chat-ruleta în mare parte și în mod real cedează locul multor site-uri similare.

Concluzii

ChatRoulette — constituie exemplul clar cum fără a avea suportul necesar și condiții de dezvoltare, o idee perfectă foarte repede a avut succes, însă la fel de repede a și cedat locul semenilor săi mai modernizați. Încă 5-10 ani în urmă ChatRoulette practic nu avea concurenți, iar astăzi are foarte mulți.

Pentru cine este creată Chat-Ruleta? Probabil, în primul rând pentru vorbitorii de limba rusă, deoarece anume acest public constituie majoritatea utilizatorilor site-ului. Dar în general, dacă dumneavoastră niciodată nu ați folosit chaturi-video anonime, Chat-Ruleta — este o posibilitate bună de a descoperi noi căi de comunicare.

Chiar acum ChatRoulette se află în stadiul de modernizare și Andrei Ternovski lucrează la perfecționarea resurselor și îmbunătățirea monitoringului. Este posibil ca în viitorul apropiat să vedem din nou o mare creștere a publicului și o creștere a interesului utilizatorilor față de serviciile oferite.

Sursa: ruletă de chat analogică https://coomeet.com/ro/chatroulette.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.