Marius Pașcan (PMP): Tratatul de la Trianon, scoas din programa de bacalaureat

Marius Pașcan (PMP): Tratatul de la Trianon, scoas din programa de bacalaureat

Marius Pașcan (PMP): Tratatul de la Trianon, scoas din programa de bacalaureat

by June 5, 2020 0 comments

Aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern au fost excluse din programa de examinare la Bacalaureat, disciplina Istorie, a scris preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan, vineri, pe Facebook.

“Doamne, pe mâna cui ne-ai lăsat ţara?! Unii ar vrea să şteargă istoria românilor, să o excludă din memoria generaţiilor viitoare, să o facă pierdută sau în cel mai bun caz mistificată în detrimentul realităţii… Am aflat stupefiat că pentru examenul de bacalaureat la disciplina istorie au fost excluse din programa de examinare pe care trebuie să o asimileze elevii tocmai capitolele referitoare la Primul război mondial, Marea Unire din 1 Decembrie 1918, semnificaţia Tratatului de la Trianon, adică toate aspectele fundamentale ale istoriei privitoare la configurarea României Mari şi a statului român modern. Incredibil!”, a afirmat Marius Paşcan, potrivit agerpres.ro.

El şi-a exprimat indignarea pe această temă.

“Minister al Educaţiei şi ‘mari’ specialişti, chiar nu vă este ruşine?! Sau este o decizie în baza unei strategii politice premeditate, pe linia politică devoalată azi de preşedintele Klaus Iohannis, care a atacat la CCR Legea adoptată de Parlament privind Ziua Tratatului de la Trianon, pe motiv că ‘Nu rezultă cu claritate care este interesul social general vizat’. Domnule preşedinte, de când au nevoie istoria României şi evenimentele sale fundamentale de pretinsul ‘interes social’? Nu atacaţi prin similitudine şi Ziua Naţională a României la CCR, întrucât UDMR şi mulţi alţii nu au niciun interes social pentru acest eveniment?! Ce aberaţie aţi scornit şi la comanda cui?! Pretexte, domnule preşedinte, pretexte, după ce tocmai aţi pozat în patriot înfierând trocurile politice ale PSD cu UDMR care în mod real au subminat România şi continuă. Acum procedaţi exact la fel ca cei pe care v-aţi mâniat artistic în spaţiul public. A fost, se pare, doar dramaturgie şi ipocrizie. Păcat!”, a postat Paşcan.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.