Nu știi cu ce să te încalți când conduci vara? Iată 3 tipuri de încălțăminte pe care este bine să le eviți!

Nu știi cu ce să te încalți când conduci vara? Iată 3 tipuri de încălțăminte pe care este bine să le eviți!

Nu știi cu ce să te încalți când conduci vara? Iată 3 tipuri de încălțăminte pe care este bine să le eviți!

by June 10, 2020 0 comments

Vara și-a intrat în drepturi și, odată cu relaxarea măsurilor de izolare, gândul îți zboară la călătorii și la vacanțe. Cel mai la îndemână este să te urci în mașină și să pleci la drum. Însă, când vine vorba de siguranță la volan, există un factor extrem de important: încălțămintea.

Dacă, de cele mai multe ori, înainte de a pleca la drum, faci o revizie generală la mașină și te asiguri că totul este în regulă, încălțămintea pe care o porți este poate ultimul lucru la care te gândești că ar putea avea un impact asupra modului de a conduce și, implicit, asupra siguranței tale. Cu toate acestea, există anumite încălțări pe care ar trebui să le eviți atunci când conduci.

Iată 3 tipuri de încălțăminte de evitat la volan:

Pentru a menține controlul în timpul condusului ar trebui să optezi pentru o pereche comodă de încălțăminte, cu talpă subțire și aderentă. Acest tip de încălțăminte va permite ca glezna să rămână flexibilă și îți va asigura condițiile necesare pentru a exercita o presiunea optimă pe pedale. Poți opta pentru o pereche de Vans originali de la Vgeneration.ro, pe care să îi ai mereu în mașină și pe care îi vei putea asorta cu orice ținută.

Iată, așadar, ce NU trebuie să încalți atunci când conduci:

  1.       Papuci – dacă trebuie să ieși de urgență noaptea până la farmacie, de exemplu, ești în papuci și te gândești să iei repede mașina, e bine să-ți cântărești decizia. Aceștia sunt un real pericol: nu sunt fixați în jurul gleznei și pot aluneca oricând din picior, reușind să te încurce foarte mult atunci când conduci.
  2.       Pantofi cu toc – pentru a menține controlul asupra pedalelor, călcâiul trebuie să atingă podeaua vehiculului. Atunci când porți tocuri subțiri, acesta se sprijină practic în ele, iar glezna rămâne tensionată, încetinind reacțiile în trafic. În plus, vârful pantofului este, de cele mai multe ori, ascuțit și nu vei simți bine pedalele, pentru că nu vei ajunge cu talpa la acestea.
  3.       Sandale tip flip-flop – destul de periculos este și acest tip de încălțăminte, pentru că sandalele nu au niciun suport pentru gleznă, pot aluneca din picior și există o șansă destul de mare ca talpa să fie prinsă sau blocată sub pedală. O astfel de situație reprezintă un pericol major, mai ales în cazul în care trebuie să acționezi frâna urgent.

În plus, un alt aspect pe care este bine să îl iei în considerare atunci când te urci la volan este să nu folosești o pereche nouă de încălțăminte, pe care nu ai purtat-o niciodată. Multe dintre tălpile pantofilor noi sunt alunecoase la primele purtări. În plus, dacă încălțările sunt din piele sau din alte materiale rigide, este nevoie de minimum 10 purtări, pentru ca piciorul să se acomodeze cu ele. Dacă te vor strânge sau te vor bate în timp ce conduci, cu siguranță agresivitatea ta va crește, iar riscul de accidente de asemenea.

În concluzie, alege încălțămintea lejeră, care susține glezna, cu talpă flexibilă, nu renunța la stil și bucură-te în siguranță de plăcerea de a conduce!

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<