În atenția prefectului Capitalei! Robert Negoiță nu mai este primar de drept la sectorul 3 de vreo 2 săptămâni

În atenția prefectului Capitalei! Robert Negoiță nu mai este primar de drept la sectorul 3 de vreo 2 săptămâni

În atenția prefectului Capitalei! Robert Negoiță nu mai este primar de drept la sectorul 3 de vreo 2 săptămâni

by August 26, 2020 0 comments

În măruntaiele politice bucureștene,  blatul dintre PNL și PSD, via Pro-România,  funcționează, bine merci. Mai ales la sectorul 3, unde totul este dirijat de primarul Robert Negoiță. Deși, oficial, s-a rupt de PSD, Negoiță funcționează în logica unei alianțe ascunse cu PNL, dar și în înțelegere cu social-democrații din sectorul său.

De drept, în acest moment, Negoiță nu mai este primarul de la sectorul 3.  Asta, din momentul în care și-a anunțat candidatura din partea partidului său, București 2020 și susținut de Pro România, dându-și demisia din PSD și înscriindu-se în cursa pentru un nou mandat, la alegerile din 27 septembrie.

Însă, din păcate, prefectul Bucureștiului, Gheorghe Cojaru (PNL) care trebuia  să-l pună pe liber pe Negoiță, de vreo 2 săptămâni, se face că nu știe despre ce este vorba. În aceeași situație se mai află doi consilieri foști ALDE, actuali PSD, din care unul viceprimar( om de încredere al lui Onțanu), cărora trebuie să le înceteze mandatul , odată cu înscrierea lor pe lista de candidați la consiliul local, din partea social-democraților.

Ca urmare, PMP sectorul 3 a fost nevoit să depună două plângeri la prefectură, ( una în cazul lui Negoiță și alta în cazul celor doi consilieri, Elena Petrescu și Romeo Popescu, migrați de la ALDE la PSD), pentru a-i cere socoteală pentru ceea ce am putea socoti noi, acest non -combat  între PNL-PSD-Pro România, totul , în favoarea lui Negoiță.

” Ne întrebăm cu indignare cum este posibil ca Robert Negoiță să fie în continuare în primărie având în vedere că în data de 19.08.2020 a fost publicată Hotărârea nr. 20 a Biroului Electoral de Circumscripție Sector 3 prin care a fost acceptată candidatura lui Robert Sorin Negoiță la Consiliul Local Sector 3 din partea noului său partid de unde reiese că acesta este membru conform Art. 50 alin. (3) din Legea 115/2015 „Nu se admit liste de candidați independenți pentru funcția de consilier.” . Iar conform cu Art. 160 alin. (1) lit. h) din Codul Administrativ „Mandatul primarului încetează, de drept, la pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales; ” și Art. 8 alin. (2) din Legea 14/2003 „Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.” mandatul său a încetat.

Poate domnul Prefect Gheorghe Cojanu nu a văzut hotărârea biroului electoral… cu toate că cele de mai sus i-au fost aduse la cunoștiinta de Mihail Neamtu prin adresa cu numarul 18389 din 20.08.2020… sarcină care de altfel revenea Secretarului Primăriei Sector 3, domnul Marius Mihăiță, dar… PSD!

Înțelegem că „pentru o Românie normală” este  nevoie de timp… dar cât? 2, 3 mandate?

Domnule Secretar al Primăriei Sector 3, Domnule Prefect al Municipiului București, respectăm legea?” trasmite PMP sector 3, prin vocea președintelui, Adrian Florescu, într-un comunicat de presă.

Totodată, Partidul Mișcarea pentru România a sesizat prefectura și în cazul a doi consilieri Elena Petrescu  (viceprimar la sectorul 3) și a lui Romeo Popescu, cei doi plecând de la ALDE și trecând la PSD, ei fiind pe lista de candidați la consiliul local.

”În conformitate cu Anexa la Hotărârea 8 din 16.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripție Nr.3 – Sectorul 3, Municipiul București pentru alegerea autorităților administrației publice locale din anul 2020, atașată la prezenta adresă, la poziția numărul 3 și la poziția cu numarul 25 pe lista de candidați la consiliul local al sectorului 3, propuși de Partidul Social Democrat sunt actualii consilieri locali Petrescu Elena și Popescu Romeo, aleși în funcție pe listele electorale ale Partidului Alianța Liberalilor și Democaților.

Astfel constatăm că sunt îndeplinite condițiile încetării de drept ale mandatelor de consilieri locali ale doamnei Petrescu Elena și domnului Popescu Romeo”, se spune în sesizarea depusă la Prefectură.

Drept urmare, prefectul are obligația legală să pună în aplicare legea, iar Negoiță, care, acum este pe funcție, să fie trimis acasă. Oricum știm foarte bine că abuzează foarte mult, pe timp de campanie, de poziția pe care ocupă vremelnic.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.