”One man show”, vrea acum la județ. Cum a adunat Alin Nica o avere, în mandatele lui de primar de comună

”One man show”, vrea acum la județ. Cum a adunat Alin Nica o avere, în mandatele lui de primar de comună

”One man show”, vrea acum la județ. Cum a adunat Alin Nica o avere, în mandatele lui de primar de comună

by August 31, 2020 0 comments

Circul și politica, pe acorduri muzicale, merg mână în mână la PNL Timiș. Acum, în campania electorală, pare că s-a încheiat un arminisțiu, dar mai iese fum, din când în când. Nicolae Robu, șeful de la municipiu și Alin Nica, cel de la județ, ”au pupat Piața Endependenței”, de dragul partidului, până la alegeri. Cel care se vrea a fi împăciuitorul, Alin Popoviciu, șeful campaniei electorale de la județ și protectorul clanurilor din PNL, se afișează la braț cu cei doi.

Dar vedeta acestor alegeri este Alin Nica, primarul de la Dudeștii Noi, care i-a luat fața saltimbancului Robu. Acesta l-a fortat pe șeful PNL Timiș să-l pună candidat la Consiliul Județean Timiș. Printr-un puci în partid, având sprijinul mai multor primari și în absența lui Robu, într-o ședință cu scântei, Nica s-a autointitulat candidatul liberalilor la CJ. Așa l-a dat la o parte pe Alin Popoviciu, preferat de Robu, vedeta a PDL-ului, pe vremea Elenei Udrea.

Nica se vrea vedetă cu orice chip. Pentru că se consideră artist canto, el a participat la Eurovision și la Vocea României unde nu a întors niciun scaun. El a încercat să se promoveze ca mare artist, ca ”one men show” în emisiuni cu subiecte politice. Nu a vrut să fie mai prejos de chitaristul Nicolae Robu.

După ce s-a făcut cunoscut în toată țara, prima investiție din comuna Dudești a fost instalarea unui circ, după ce primarul i-a concesionat izlazul satului cu 15 euro metrul pătrat, scrie presa locală.

Alin Nica a fost cel mai tânăr primar din țară, el candidând, pentru prima dată la Dudeștii Noi, acum 16 ani. Și a ținut-o timp de 4 mandate. Între timp, a acumulat experiență politică și a devenit dușmanul de moarte al lui Nicolae Robu. Fie vorba între noi, Robu îi consideră prieteni pe cei din PSD, față de relația dușmănoasă cu primarul din Dudeștii Noi. Alin Nica l-a săpat cât a putut pe Robu, ca, în cele din urmă, să organizeze celebrul puci (BPJ Timiș), când s-a înscăunat candidat la Consiliul Județean, fiind sprijinit de primarii liberali.

Acum ,Robu nu prea a avut ce face, s-a consolat, dar tot se simte înjunghiat. El susținea, de curând, într-o întâlnire de partid, că PNL îl va promova pe Nica în fruntea organizației dacă va câștiga Consiliul Județean. Drept pentru care, se pare, după susele noastre, primarul de la Timișoara l-ar boicota pe Alin Nica, în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean.

Alin Nica este primar la Dudeștii Noi de 16 ani, adică de patru mandate. Adică, din 2004. Nica este un primar foarte bogat. Primar care s-a îmbogățit în exercițiul funcțiunii. Potrivit declarației de avere, nu avea nimic înainte de a fi edil. Totul adunat, cu sudoare, pe timpul mandatelor lui. Amintim faptul că până acum câțiva ani, salariul de primar era derizoriu. Iar soția lui nu este decât o simplă profesoară la o școala din comună.

Interesant, el a tot cumpărat terenuri în comuna pe care o administrează, de când este ales. A început de prin 2006 și a acumulat 13 terenuri, 11 în Dudeștii Noi și 2 în Becicherecu Mic. 3 în intravilan și restul terenuri agricole. Cumulat, Alin Nica a cumpărat, majoritarea pe numele său, 3.403 mp pătrați în intravilan și 44,7694 ha de teren agricol. Alături de Nica mai apare, drept cumpărător și soția lui, dar și prieteni și rude de-ale sale. Casa din Dudeștii Noi și-a construit-o în 2009, la 5 ani de mandat de primar.

Și mașinile și le-a cumpărat în perioada mandatului: un Volwswahen Jetta, în 2008 și o Skoda Kodiaq, în 2017.

Conturile sale bancare au fost deschise, tot pe timpul exercitării funcției de primar la Dudeștii Noi: în 2006, 2.536 lei, în 2007, 370 lei, în 2008, 25.353 lei, tot în 2008, 25.214 lei, în 2009, 31.321 lei, dar are și credit la bancă, pe termen lung, din  2009, în valoare de 60.700 euro. El mai declară un venit de 57.730 de euro, pe an, din calitatea sa de membru în Comitetul Regiunilor, funcție pe care o ocupă de câțiva ani în urmă.

În același timp, Alin Nica dispune de plasamente în străinătate, pe numele Paulei Lavinia Belin, în sumă de 25.000 euro. Soția lui declară o salariu pe an, în declarația de avere din 2018, în vloare  de 26.515, iar Nica, în funcția de primar, aduna din salariu, pe an,  58.340 lei, acum doi ani. La capitolul ”venituri din cedarea folosinței bunurilor”, apare arendare teren agricol către SC Merluț Iulia Întreprindere Individuală, din comuna Becicherecu în valoare de 15.500 lei, către SC Agrosami SRL din comuna Săcălaz, în valoare de 1330 lei și către SC Cagriagro SRL, comuna Dudeștii Noi, în valoare de 1710 lei.

Potrivit declarației de interese, Nica este avid după funcții și poziții, activând în diferite asociații. El  este membru fondator la Asociația culturală ”Vatra Dudeșteană” Dudeștii Noi, membru fondator la Asociația Rotary Opera Timișoara, vicepreședinte la Asociația Comunelor din România, prim-vicepreședinte la Filiala județeană a Asociației Comunelor din România, membru în Consiliul Director al Asociației ”Gal Triplex Confinium”, membru în consiliul director al Parohiei Dudeștii Noi a Bisericii ortodoxe Române, membru în consiliul director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Torontal.

Drept urmare, primarul din Dudeștii Noi are o avere considerabilă adunată în anii de mandat. Poate nu ar fi rău un control al ANI privind modul în care a acumulat aceste venituri, care, la prima vedere, nu ar putea fi justificate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.