3 elemente care te vor ajuta sa pastrezi confortul termic in casa pe timp de iarna

3 elemente care te vor ajuta sa pastrezi confortul termic in casa pe timp de iarna

3 elemente care te vor ajuta sa pastrezi confortul termic in casa pe timp de iarna

by September 22, 2020 0 comments

Confortul termic reprezinta principala grija a multor oameni pe timp de iarna. Este esential ca, atunci cand temperaturile scad si ajung sa atinga valori negative, in locuinta ta sa fie un ambient placut si sa nu simti frigul de afara. In acelasi timp, trebuie sa-ti asiguri acest confort evitand, pe cat posibil, sa cresti valoarea facturilor la gaze, care iti pot afecta bugetul intr-o perioada in care cheltuielile sunt oricum ridicate.

Pentru a te putea bucura de o temperatura placuta in timpul sezonului rece, exista cateva moduri prin care poti pastra aerul cald in casa pe o perioada indelungata de timp, fara sa fie nevoie sa generezi un consum mare de energie termica.

Iata cum iti poti asigura confortul termic in sezonul rece

Metodele prin care creezi o temperatura placuta in casa pe timp de iarna presupun pastrarea aerului cald in interior pentru o perioada mai lunga de timp. In acest fel, consumul de energie termica este redus pentru a te ajuta sa faci economii, dar si pentru a avea un impact minim asupra mediului inconjurator.

Izoleaza locuinta

Cea mai simpla metoda de a pastra o temperatura placuta in casa este izolatia. Acest sistem se aplica atat la case, cat si la blocuri. De asemenea, aceasta te poate ajuta sa pastrezi o temperatura adecvata atat in sezonul rece, cat si in cel cald.

Cu ajutorul unei izolatii termice, facturile pentru consumul de energie termica pot fi cu pana la 70% mai mici, ceea ce inseamna economii importante intr-o perioada in care cheltuielile sunt destul de mari. Izolatia poate fi facuta si daca ai in plan renovarea casei, deoarece poate reda un aspect estetic, proaspat, intregii locuinte.

Panouri solare

Chiar daca soarele nu are aceeasi putere in timpul iernii precum are vara, energia pe care o emana este suficienta pentru a mentine un confort termic corespunzator in interiorul locuintei. Totusi, vei avea nevoie sa acumulezi aceasta energie care te poate ajuta in timpul noptii, atunci cand temperaturile scad la nivelul lor minim.

Pentru acest lucru, poti folosi panouri solare care te ajuta sa incalzesti atat locuinta, cat si apa de care ai nevoie la robinet. Astfel, poti apela la panouri solare nepresurizate, pe care le gasesti dand click pe link, acestea fiind avantajoase in cazul in care ai un calorifer care nu face fata spatiului in care este instalat.

Dispozitive programabile

Multi oameni fac greseala de a folosi dispozitivele de incalzire chiar si atunci cand nu au nevoie de ele, ceea ce duce la cresterea facturilor. In schimb, daca folosesti o centrala sau calorifer ce poate fi programat, acesta va functiona doar atat cat ai nevoie, adica atat timp cat este cineva in locuinta. De asemenea, il poti porni ocazional, deoarece caldura pe care o emana poate dura chiar si cateva ore fara ca dispozitivul sa mai fie pornit.

Este extrem de important sa-ti limitezi cheltuielile pe timp de iarna. In acelasi timp, trebuie sa-ti asiguri un confort termic decent pentru a te bucura de caldura, chiar si in zile friguroase. Pentru acest lucru, poti folosi sistemele mentionate anterior si sezonul rece nu va mai fi o provocare atat de grea.

sursa foto: envato.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.