Facebook este acuzat că a urmărit utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor

Facebook este acuzat că a urmărit utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor

Facebook este acuzat că a urmărit utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor

by September 18, 2020 0 comments

Facebook Inc. este din nou trimis în judecată pentru că ar fi spionat utilizatorii Instagram, de data aceasta prin utilizarea neautorizată a camerelor lor de telefonie mobilă.

Procesul provine din rapoartele media din iulie că aplicația de partajare a fotografiilor părea să acceseze camerele iPhone chiar și atunci când acestea nu erau utilizate în mod activ.

Facebook a respins rapoartele și a dat vina pe o eroare, pe care a spus că o corectează, pentru că a declanșat ceea ce a descris drept notificări false că Instagram accesează camerele iPhone.

În plângerea depusă joi în curtea federală din San Francisco, utilizatorul Instagram din New Jersey, Brittany Conditi, susține că utilizarea camerei de către aplicație este intenționată și realizată în scopul colectării „datelor lucrative și valoroase despre utilizatorii săi la care altfel nu ar avea acces . ”

Prin „obținerea de date personale extrem de private și intime asupra utilizatorilor lor, inclusiv în intimitatea propriilor case”, Instagram și Facebook sunt capabili să colecteze „informații valoroase și cercetări de piață”, potrivit plângerii.

Facebook a refuzat să comenteze.

Într-un proces intentat luna trecută, Facebook a fost acuzat că a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a culege în mod ilegal datele biometrice ale celor peste 100 de milioane de utilizatori de Instagram. Facebook a respins afirmația și a spus că Instagram nu utilizează tehnologia de recunoaștere a feței.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.