PMP: România întreagă, obiectiv de țară

PMP: România întreagă, obiectiv de țară

by December 4, 2020 0 comments
Astăzi am ajuns și la Chișinău pentru a ne prezenta prioritățile pentru Basarabia. PMP este singurul partid politic care și-a asumat prin Statut Unirea R. Moldova cu România.Noi am simplificat legislația referitoare la redobândirea cetățeniei române și astăzi un milion de români dintre Prut și Nistru sunt cetățeni cu acte ai României și Uniunii Europene. 🇷🇴🇪🇺
Președintele Traian Băsescu a promovat în Parlamentul European amendamentul prin care, în Rezoluția privind condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov, se specifică clar că în urma acestui act diabolic României i-au fost luate teritorii care nu i-au mai fost niciodată întoarse.
Tot PMP a solicitat crearea, la nivelul Guvernului României, a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, condus astăzi de doamna secretar de stat Ana Guțu. În Parlamentul României, PMP a solicitat președinția Comisiei pentru comunitățile românești din afara granițelor tocmai pentru că noi considerăm această problematică o prioritate pentru Țară. Și astăzi, Comisia este condusă de colegul meu, deputatul Constantin Codreanu.
De asemenea, la propunerea PMP, ziua de 27 Martie, Unirea Basarabiei cu România, a fost declarată prin lege Zi de Sărbătoare Națională. Noi suntem o echipă care acționează consecvent pentru a apăra interesele tuturor românilor, indiferent unde locuiesc.
De aceea, vom solicita ca în viitorul cabinet de miniștri să fie înființat un Minister pentru relația cu R. Moldova. Toate marile proiecte comune trebuie gestionate cu mult profesionalism și viziune. A trecut vremea vorbelor lungi, a sosit timpul faptelor concrete spre a face România Mare din nou!
Material realizat de SC SOM @ COM PUBLIC PREST la comanda Partidului Mișcarea Populară nr cont mandatar financiar: 11200012

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<