Cum ajunge Nicu Garaj administratorul unui spital din Călărași

Cum ajunge Nicu Garaj administratorul unui spital din Călărași

Cum ajunge Nicu Garaj administratorul unui spital din Călărași

by February 26, 2021 0 comments

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din comuna Lehliu, judeţul Călăraşi, a intrat în vizorul presei prin faptul că angajările aparent se fac mai mult pe criterii politice şi mai puţin pe cele de competenţă medicală. Mai exact, preşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a delegat la conducerea unităţii o juristă care, până recent, administra magazinele familiei sale. Din noua sa poziţie, Laura Stamate a numit în funcţia de administrator al spitalului un consilier local PSD, cunoscut sub numele de “Nicu Garaj” datorită experienţei sale în mecanica auto, relatează Digi 24.

De asemenea, nici activitatea sindicală a unităţii medicale nu a rămas nepolitizată, liderul sindical al spitalului fiind preşedintele organizaţiei PSD Lehliu Sat. Spitalul este afiliat la SANITAS.

Revenind la şefa Spitalului de Psihiatrie Săpunari, Laura Stamate este membră PSD şi absolventă a facultăţii de Drept din cadrul universităţii Spiru Haret, şi specializată în administrarea magazinelor proprii din Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt.

“Nu poţi să vii din patroană de magazin şi să fii managerul unei instituţii sanitare. Numirile pe care le-a făcut doamna manager de când este interimar în funcţie… Ca şi administrator al spitalului a pus un domn care a fost mecanic toată viaţa lui”, a declarat un localnic din Lehliu Sat.

În ceea ce îl priveşte pe “Nicu Garaj”, este vorba de Nicolae Tudor, mecanic auto şi consilier local PSD în comuna Dor Mărunt, unde se află unul dintre magazinele universale administrate până anul trecut de managerul Stamate.

“Noi îl ştim ca Nicu Garaj. Liderul SANITAS din spital este şi preşedintele de organizaţie din Lehliu Sat. Din comună. PSD, pardon. Toate întâlnirile PSD care se fac, se fac pe următorul criteriu: Dacă nu vii, eşti dat afară din SANITAS, îţi pierzi toate beneficiile pe care le ai ca şi membru SANITAS! Deci, doar aşa se adresează tuturor angajaţilor din spital”, a mai susţinut acelaşi localnic.

Întrebată în legătură cu criteriile folosite pentru numirea lui “Nicu Garaj” în noua sa funcţie, Laura Stamate a refuzat să răspundă, pe motiv că nu are consimţământul Consiliului Judeţean.

Mai mult AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.