Dan Gheorghe (PNL): O expoziție mizerabilă, de calitate josnică cu vădit caracter anticreștin

Dan Gheorghe (PNL): O expoziție mizerabilă,  de calitate josnică cu vădit caracter anticreștin

Dan Gheorghe (PNL): O expoziție mizerabilă, de calitate josnică cu vădit caracter anticreștin

by February 8, 2021 0 comments

Deputatul PNL, Dan Gheorghe, protestează vehement față de o expoziție desfășurată în AFI Cotroceni, care are un caracter anticreștin:

”Cer public AFI Cotroceni să oprească găzduirea expoziției mizerabile, cu caracter anticreștin, care se desfășoară acolo în aceste zile! Mi se pare extrem de grav să vedem cum un mall din București se transformă în platformă de promovare a unei campanii subculturale de denigrare a Bisericii Ortodoxe Române! AFI Cotroceni insultă grav pe fiecare creștin ortodox din România atâta timp cât mai menține deschisă această “expoziție”, de calitate josnică și tributară unei mentalități extremiste, radicalizate ideologic. Este inacceptabilă asocierea Sfintei Cruci, simbolul fundamental al Creștinismului, simbol pe care s-a jertfit însuși Fiul Lui Dumnezeu, cu reprezentări ale “kitsch-ului”. Credința noastră nu este “kitsch”, Credința este moștenirea sufletească cea mai de preț pe care ne-au lăsat-o strămoșii și unicul drum spre Adevăr, Libertate și Înviere!”, scrie pa pagina lui de FB, deputatul liberal.

Mai multe panouri anti-ortodoxe sunt găzduite de cel mai mare mall din România, AFI Cotroceni, din București! STIRIPESURSE.RO a semnalat public despre încălcarea libertății religioase prin tematica acceptată de către conducerea instituției economice.

Cătălin Raiu, membru în panelul de experți pe libertate religioasă la OSCE, consideră că așa-numita expoziție este un ”exemplu de analfabetism religios primitiv care generează hate speech”. Raiu este de părere că nu trebuie încălcate în picioare, în numele democrației, simboluri religioase.

”Este un exemplu de analfabetism religios primitiv care generează ”hate speech”, adică retorică menită să învrăjbească la ură motivată religios. Toate organizațiile internaționale (ONU, OSCE, UE, Departamentul de Stat al SUA etc) iau în serios această temă a retoricii motivată religios solicită și autorităților publice să intervină în astfel de cazuri și să dezvolte politici publice pentru a educa populația în spiritul libertății religioase. Democrația nu ne dă dreptul să călcam în picioare o comunitate religioasă pentru că toate comunitățile religioase sunt expresii directe ale asocierii unor cetățeni în numele unei credințe comune și libertății de conștiință. Oamenii care nu sunt de acord cu o anumită credință au cadre formale în care își pot manifesta dezacordul și aceste cadre nu pot lua forma unui așa-zis „act artistic” cum este această expoziție. Suntem încă mult prea departe de spiritul consensual al libertății religioase care întârzie să apără în România chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție.”, a precizat Cătălin Raiu.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.