Un exemplu de bune practici. Se pun bazele asocierii primarilor din Dolj

Un exemplu de bune practici. Se pun bazele asocierii primarilor din Dolj

Un exemplu de bune practici. Se pun bazele asocierii primarilor din Dolj

by March 9, 2021 0 comments

Românii și-au învățat lecția europeană. Acum  au început să se asocieze pentru a putea accesa fondurile comunitare. În contextul deschiderii  exercițiului financiar 2021-2027, tot mai mulți primari au înțeles că singura  șansă de dezvoltare locală o reprezintă  finanțarea europeană, în contextul în care banii de la bugetul național, vin tot mai greu. Peste tot, prin țară este nevoie de infrastructură economică, socială, educativă. Oamenii  vor să trăiască civilizat, vor să trăiască în secolului 21.

O primă inițiativă de asociere, la acest început de an, am descoperit  în județul Dolj, unde mai mulți primari s-au adunat  în comuna Sopot, pentru a putea vedea ce pot face ca să aducă, la ei, acasă,  bani comunitari, în virtutea calității lor de cetățeni europeni.

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, la solicitarea primarilor olteni, reprezentanți ai Centrului  de Informare pentru Finanțări Nerambursabile  (CIFN) de la București s-au deplasat la Craiova și la Sopot și, împreună, cu Fundația Primăvara Vieții, au organizat o sesiune de informare privind accesarea  de fonduri europene.

La această întâlnire au participat, Gabriel Zaharia, manager CIFN, George Hobeanu, vicepreședintele Fundației Primăvara Vieții (Craiova) și primarii din Sopot -Cătălin Trăistariu, Botoșești Paia -Alexandru Opran,  Coțofenii din Dos-  Ion Dima, Carpen – Ștefan Vasilea, dar și manageri ai unor companii de drumuri și  din turism.

Cu această ocazie primarii din Dolj au decis înființarea unei  Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), din care vor face parte 7 comune, care doresc să se unească pentru a accesa fonduri europene , necesare investitițiilor pentru dezvoltare locală.

Gabriel Zaharia, expert în fonduri europene, le-a prezentat edililor  marea oportunitate pe care o reprezintă banii comunitari, care pot ajunge în finanțarea  pentru modernizarea drumurilor rurale, construcția și renovarea  de școli, grădinițe, cămine culturale, complexe turistice și altele.

Prezent la această dezbatere a fost și George Hobeanu, un român de succes, care a muncit ani de zile în Spania, dar s-a întors în țară și și-a creat o afacere în agricultură, cu bani europeni. El a pus pe picioare  o plantație de afine cu ajutorul unui  milion de euro, bani europeni. Un exemplu de bune practici pentru primarii doljeni!

Centrul de Informare pentru Finanțări Nerambursabile este o platformă online care oferă știri gratuite despre  accesarea fondurilor europene și cuprinde o echipă de specialiști din domeniul consultanței și evaluare  pe proiecte europene. Centrul a fost înființat în 2014 de Gabriel Zaharia, unul dintre cei mai buni specialiști pe fonduri europene, din țara noastră și nu numai, cu experiență vastă pe zona guvernamentală, cu o expertiză de ani de zile pentru accesarea de bani comunitari.

Mai mult date puteți găsi AICI  ( https://www.facebook.com/cifn.info/)

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.