Penitenciarul Rahova, aviz favorabil. Liviu Dragnea, pe cale să iasă din pușcărie

Penitenciarul Rahova, aviz favorabil. Liviu Dragnea, pe cale să iasă din pușcărie

Penitenciarul Rahova, aviz favorabil. Liviu Dragnea, pe cale să iasă din pușcărie

by April 21, 2021 0 comments

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru a fi eliberat condiţionat, iar decizia finală finală o va lua instanța. Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

“Este un aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea a îndeplinit toate condițiile legale pentru a i se acorda eliberarea condiționată de catre comisie și urmează să susținem cererea în fața instanței de judecată.

Noi sperăm ca instanța să încuviințeze eliberarea condiționată, având în vedere că îndeplinește toate condițiile n- fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din pedeapsă și zilele de muncă”, a declarat miercuri Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Ea a susținut că fostul lider al PSD ar fi putut solicita mai repede eliberarea condiționată, dacă penitenciarul nu i-ar fi încălcat dreptul la muncă, în perioada 29 iunie 2020-februarie 2021, când nu i s-a permis să lucreze și, implicit, să cumuleze zile câștig.

“Avem două hotărâri ale Judecătoriei Sectorului 5 care confirmă că Penitenciarul Rahova i-a încalcat dreptul la muncă și dacă nu i s-ar fi încălcat acest drept ar fi putut aplica pentru această liberare încă din februarie”, a adăugat avocata lui Liviu Dragnea.

Conform portalului instanţelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată în 12 aprilie, iar Judecătoria Sectorului 5 a stabilit termen pentru soluţionare în 27 aprilie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.