Un moment de reculegere pentru pogromul românilor din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța

Un moment de reculegere pentru pogromul românilor din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța

Un moment de reculegere pentru pogromul românilor din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța

by June 28, 2021 0 comments

”Acum 81 de ani, România Mare  era schilodită de vicisitudinile istoriei, căzând pradă aranjamentelor, pe sub masă, ale puterilor imperiale ale vremii. Din trupul țării, sovieticii rupeau, din pix, Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța. În mod arbitrar, contrar oricăror reguli istorice și diplomatice, doar printr-o barbarie, URSS ocupa samavolnic, după 28 iunie 1940,  teritorii care nu au avut niciodată legături cu puterea rusească, cum ar fi  Bucovina de Nord, dar  și Ținutul Herța, teritoriu care nu făcea parte din nicio înțelegere bilaterală, unde trăiau și trăiesc și astăzi peste 90%, români. Au urmat apoi  evenimente tulburătoare în acest spațiu spiritual de formare a poporului nostru, răvășit de trupele de ocupație, prin care, mii de români au căzut jertfă, cizmei ocupantului sovietic”, susține președintele PMP, Cristian Diaconescu.

Partidul Mișcarea Populară  susține că, din păcate, nici astăzi, nu sunt recunoscute consecințele dezastruoase,  pentru români, ale Pactului Ribentrop-Molotov, iar frații noștri de dincolo de Prut, de Tisa și din Codrii Cosminului, trăiesc și astăzi,  în aceeași minciună spusă de urmașii sovieticilor, care vorbesc despre un popor și limbă moldovenească, în timp ce școlile românești, dispar, una după alta în acest spațiu ocupat mișelește de puteri străine.

În același timp, domnul Diaconescu, lider PMP, precizează că și astăzi, în secolui 21, există uriașe presiuni, la adresa românilor din Basarabia, Bucovina de Nord  și Ținutul Herța, venite din partea urmașilor URSS,  pentru deznaționalizarea și desființarea identității celor care încă mai gândesc la țara mamă.

Cristian Diaconescu susține că avem lăsată moștenire, cu limbă de moarte, de la înaintașii noștri, datoria morală de a face dreptate românilor prigoniți, aruncați în  gulagul sovietic, omorâți, ca niște animale, la Fântâna Albă sau  Lunca, deportați și masacrați, în mod sistematic de un regim criminal. ”Nu putem dormi liniștiți, ca națiune, până nu reușim reîntregirea națiunii, recâștigarea drepturilor istorice și recunoașterea internațională a pogromului românesc din Basarabia și Bucovina de Nord”, a mai spus liderul PMP.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.