Cum alegi cele mai potrivite servere dedicate pentru afacerea ta?

Cum alegi cele mai potrivite servere dedicate pentru afacerea ta?

Cum alegi cele mai potrivite servere dedicate pentru afacerea ta?

by July 8, 2021 0 comments

Atunci cand vine vorba de servere dedicate, multe persoane pleaca de la premisa ca va fi necesara o investitie financiara considerabila. Da, aceasta varianta de hosting este mai scumpa comparativ cu gazduirea partajata sau cu serverele virtuale private, insa pretul mai mare vine la pachet si cu multe beneficii care pot sustine succesul brandului tau online. Plus ca exista o diferenta mare in pretul lunar, in functie de categoria serviciilor pe care le alegi. Iata care este solutia potrivita pentru fiecare buget!

Serverele ieftine

Planurile dedicate de gazduire web au aparut pe internet inainte de cele VPS si nu erau atat de performante precum in prezent. Mai mult, acestea au fost create pentru bugetele mici, ca un raspuns la problema celor care aveau mult trafic si nu mai puteau sustine site-ul pe gazduirea partajata. Unele servere dedicate au fost utile si pentru rezolvarea problemelor in ceea ce priveste performanta si securitatea, cauzate de resursele ce erau impartite. In prezent, categoria clasica este utila pentru startup-uri care prezinta mult potential, precum si pentru developeri sau afaceri online aflate in stadiul de evolutie. Un asemenea plan costa in jur de 50 €/luna.

Serverele standard

Spre deosebire de serverele ieftine, cele standard vin la pachet cu niveluri de performanta superioare. De asemenea, sunt construite cu scopul de a putea pastra numeroase fisiere. Din acelasi motiv, reprezinta o solutie excelenta pentru cei care prezic o crestere imensa in urmatoarele luni. Poti alege acest tip de hosting si atunci cand detii o aplicatie web, deoarece companiile precum Microsoft, Amazon sau Rackspace utilizeaza aceeasi tehnologie.

Pentru servere dedicate standard este necesar un buget cuprins intre 89 € si 100 €/luna. Infrastructura de retea, precum si facilitatile din centrul de date pot fi unele diferite. Spre exemplu, poate exista redundanta N+1, precum si sisteme de racire sau diverse generatoare de back-up. Toate acestea asigura un mediu sigur si un uptime de pana la 99,9% in decursul unui an. Modul de configurare este realizat dupa bunul plac si poti creste memoria RAM, precum si sa schimbi sistemul de operare. Cat despre hardware, ar fi recomandat unul RAID.

Serverele big data

Dupa cum sugereaza si denumirea, acestea sunt potrivite pentru afacerile care au drept scop o raspandire globala si proceseaza un volum imens de date. Spre exemplu, este vorba de companii care colecteaza numeroase informatii de la clienti, retele sociale sau chiar motoare de cautare. Hardware-ul este la fel de performant precum cel dintr-un departament IT si tehnologia utilizata este adesea una recent lansata. Poti beneficia de o adresa IP dedicata, protectie firewall, acces root complet si multe altele. Pretul este cuprins intre 400 € si 900 €/luna.

Serverele GPU

Multe servere dedicate utilizeaza tehnologie CPU, aceasta fiind comparata cu mintea unei masini care executa comenzile. Rolul este cel de a efectua operatiunile primare si de a se folosi cat mai putina putere de procesare. Singurul inconvenient consta in faptul ca sarcinile sunt executate pe rand. Un server cu GPU integrat are un model de calcul hibrid, cu o arhitectura formata din nenumarate nuclee. Asadar, pot avea loc mai multe sarcini simultan, indiferent cat de intensive sunt acestea. Metoda de lucru ajuta viteza de incarcare, precum si performantele generale.

Pe langa asta, este redus consumul de energie si gestionarea continutului devine o sarcina simpla. Aceste servere costa adesea peste 1,000 €. Desi poate parea un pret mare la prima vedere, gandeste-te la faptul ca fiecare GPU ar costa de 5-6 ori mai mult; asadar, fa calculul pentru un asamblu format din 4-8 unitati. In functie de gradul de customizare, pretul poate creste.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.