Deja începe rebeliunea! Liberalii îi cer demisia lui Florin Cîțu, din fruntea partidului

Deja începe rebeliunea! Liberalii îi cer demisia lui Florin Cîțu, din fruntea partidului

Deja începe rebeliunea! Liberalii îi cer demisia lui Florin Cîțu, din fruntea partidului

by November 22, 2021 0 comments

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii și președinte al PNL Sibiu, a decis în această dimineață să nu participe la ședința PNL în care s-a dat undă verde coaliției cu PSD și UDMR. În semn de protest, ea a cerut însă și demisia președintelui Florin Cîțu pentru felul în care s-a negociat noua guvernare și mai ales măririle de pensii, alocații și salarii care spune ea sunt nesustenabile. În același timp, 17 organizații ale partidului au refuzat să participe la ședința BEX, arătându-și nemulțumirea față de coaliția încheiată cu PSD.

Mișcarea ei a mirat pe mulți pentru nimic nu anunța o astfel de ieșire, ea fiind una din partizanii lui Florin Cîțu la congres.

Ce a dus la acest atac? Surse la vârful PNL susțin că atacul lui Turcan la Cîțu are ca motiv faptul că ea nu a mai prins nici un minister. Nici măcar Digitalizarea care va fi preluată de colegul ei Florin Roman.

”Ne-a sunat pe toți de două zile. I-a luat pe toți la rând că ea trebuie să fie ministru. Oriunde, doar să fie ministru”, a spus unul din importanții prim-vicepreședinți ai partidului.

”Ea nu a înțeles că președintele a spus clar – Raluca și Alina nu au ce căuta în guvern”, a spus un alt lider al PNL.

Și în chestiunea cu pensiile, e cel puțin ciudat că nu a zis nimic până acum și tocmai acum și-a amintit că nu mai are bani de pensii.

În plus, când era ministru, tot cerea bani de pensii, pentru majorări, deși evident, nu erau, au constatat cu amărăciune alți lideri PNL.

Este foarte posibil ca ieșirea ei să o coste scump și să fie îndepărtată din fruntea filialei PNL Sibiu, susțin surse la vârful partidului.

În același timp, europarlamentarul Dan Motreanu, liderul PNL cu cele mai multe voturi la ultimele alegeri, susține că Florin Cîțu nu mai are niciun fel de autoritate morală în PNL și cere acestuia să facă un ”gest de onoare”. Motreanu îi amintește lui Cîțu că a câștigat Congresul PNL cu un puternic discurs anti-PSD, iar acum a dus partidul într-o coaliție de guvernare tocmai cu PSD.

”Votul cerut astăzi de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România.

Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape “isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.

Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, scrie Dan Motreanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.