Nici nu s-a format coaliția PSD-PNL. Rareș Bogdan vorbește de reluarea discuțiilor cu USR

Nici nu s-a format coaliția PSD-PNL. Rareș Bogdan vorbește de reluarea discuțiilor cu USR

Nici nu s-a format coaliția PSD-PNL. Rareș Bogdan vorbește de reluarea discuțiilor cu USR

by November 19, 2021 0 comments

Biroul Executiv al PNL se întâlnește vineri, la ora 16.30, într-o ședință de criză în sistem online, după impasul în care au ajuns negocierile cu PSD și UDMR pe împărțirea ministerelor. Ulterior, la ora 18.00, cele trei partide ar trebui să reia negocierile, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse din PNL, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan s-a exprimat deja în interiorul partidului cu privire la o posibilă rupere a negocierilor. Europarlamentarul ar putea cere în BEx o înghețare a discuțiilor, în condițiile în care se declară foarte nemulțumit de atitudinea social-democraților.

„Eu vreau să reluăm discuțiile cu USR. Nu mai am încredere în Ciolacu. Este instabil. Nu mai am incredere in el deloc”, le-a spus Rareș Bogdan colegilor de partid.

Acesta ar fi gata să pledeze pentru intrarea într-un război total cu Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că vrea să umilească PNL și să-și bată joc de instituția prezidențială.

Update: Prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două.

„Ciolacu a devenit apărătorul UDMR-ului și împarte ministerele, se crede în piața de la Buzău”, a spus Rareș Bogdan, potrivit acelorași surse.

„Nu putem sta în genunchi în fața PSD”, a spus și Eugen Pîrvulescu.

„Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziții de forță. Daca vom ceda că până acum sa nu ne mire că vom avea rezultate proaste. (…) Ce vă rog: este o avalanșă de informatii pe surse, când aveți cel mai mic semn de intrebare, întrebați pe unul din membriii echipei de negociere. Trebuie să negociem de pe poziții de forta. Nu sunt probleme in echipa de negociere, aceste informații pe surse apar ca sa saboteze negocierile”, le-a spus Florin Cîțu liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro.

În final liberalii au decis să continue negocierile cu PSD şi UDMR având obiectivul de a obţine Dezvoltarea sau Transporturile. De asemenea, s-a discutat despre persoanele care ar putea prelua portofoliile PNL din viitorul guvern. Potrivit ultimelor discuţii, lista miniştrilor PNL este compusă din: Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor, Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei, Virgil Popescu la Ministerul Energiei, Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Lucian Bode a Ministerul Afacerilor Interne şi Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.