Ce sunt creditele online și cum îl alegi pe cel potrivit

Ce sunt creditele online și cum îl alegi pe cel potrivit

Ce sunt creditele online și cum îl alegi pe cel potrivit

by January 11, 2022 0 comments

În prezent, este mai simplu ca oricând să găsești cel mai avantajos împrumut din mediul online și să accesezi creditul rapid. Folosirea unui smartphone sau laptop conectat la internet te poate ajuta să găsești resursele financiare pentru nevoile și dorințele tale. Întregul proces se desfășoară online, inclusiv completarea și semnarea documentelor, iar banii îi primești direct în cont. Totuși, creditele online diferă de la un finanțator la altul, la fel și criteriile de acordare. Din acest motiv, este important să știi ce reprezintă împrumuturile pe care le poți accesa prin intermediul internetului și cum poți alege un credit potrivit pentru tine.

Ce reprezintă creditele online

În general, un credit online este un tip de împrumut ce poate fi acordat la distanță, fără nici un fel de interacțiune fizică între solicitant și finanțator. Până nu demult, doar instituțiile financiare nebancare acordau astfel de împrumuturi, avantajul creditului doar cu buletinul fiind acela că presupune condiții avantajoase și un extrem de puține documente. Odată cu apariția pandemiei de coronavirus și necesitatea distanțării sociale, dar și pe fondul evoluției tehnologice, tot mai multe instituții au început să acorde credite online clienților persoane fizice.

Unii finanțatori le oferă beneficiarilor posibilitatea de a completa doar un formular online cu datele lor personale, pe care să-l transmită pe e-mail împreună cu o fotografie a buletinului și dovada venitului lunar. Ulterior, după analiza solicitării, banii îi sunt livrați direct în cont. Alți creditori oferă posibilitatea accesării unui împrumut prin intermediul platformelor de online banking, în timp ce există și instituții care pentru a valida tranzacția intră într-un apel video cu solicitanții. În anumite cazuri, viramentul efectiv al banilor poate avea loc doar după o vizită la ghișeu.

Creditele online sunt o opțiune perfectă pentru toți cei care au nevoie rapidă de o anumită sumă de bani, dar vor să evite drumurile la bancă și procesul birocratic anevoios.

Cum poți să alegi un credit online potrivit

Poți să-ți iei un credit de nevoi personale de oriunde ai fi, însă ca și în cazul împrumuturilor tradiționale trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante. Iată de ce trebuie să ții cont ca să faci o alegere potrivită:

  • Stabilește scopul împrumutului tău și determină suma de bani de care ai nevoie
  • Alege tipul de credit adecvat nevoilor tale
  • Evaluează ofertele de creditare ale mai multor instituții financiare
  • Verifică dobânda lunară și dobânda anuală efectivă (DAE)
  • Află care sunt taxele și comisioanele aferente creditului pe care intenționezi să-l accesezi
  • Analizează-ți veniturile și gândește-te care este gradul de îndatorare pe care ți-l poți permite
  • Acordă atenție perioadei de rambursare a banilor
  • Caută cât mai multe informații despre creditor, mai ales dacă întregul proces se desfășoară exclusiv online
  • Verifică condițiile de eligibilitate și documentele pe care trebuie să le prezinți pentru obținerea unui împrumut.

Creditele online sunt flexibile, transparente și permisive. Acestea îți oferă mai multă libertate și șansa de a intra imediat în posesia banilor de care ai nevoie. Rapiditatea și ușurința accesării sunt caracteristicile esențiale ale acestor tipuri de împrumuturi. Însă chiar dacă reprezintă varianta optimă pentru soluționarea problemelor financiare, indiferent de momentul zilei, trebuie să le rambursezi la timp ca să poți apela la ele în mod regulat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.