Cine a centrat, dă și cu capul! Cum vrea Cristian Ghinea să pună mâna pe 2 miliarde de euro, consultanță pentru proiectele PNRR

Cine a centrat, dă și cu capul! Cum vrea Cristian Ghinea să pună mâna pe 2 miliarde de euro, consultanță pentru proiectele PNRR

Cine a centrat, dă și cu capul! Cum vrea Cristian Ghinea să pună mâna pe 2 miliarde de euro, consultanță pentru proiectele PNRR

by January 13, 2022 0 comments

Cristian Ghinea, singurul userist care a încercat să se dea bine pe lângă premierul Cîțu care îi concediase colegii, a fost eventual forțat să fie solidar cu partidul și să își dea demisia, scrie România Curată. Cum își dăduse înainte demisia din Parlamentul European ca să fie ministru s-a trezit după doar opt luni fără slujbă

Dar nu e problemă, că a sărit europarlamentarul USR, amicul Dragoş Pîslaru, un altul din băieții deștepți ai guvernului Cioloș, care se întâmpla că era coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi implementarea PNRR la nivel european. Ca atare, i s-a creat un job lui Ghinea, să cerceteze cum e implementat PNRR, din banii declarați de el însuși de ”politici publice/cercetare”, desigur, prin încredințare directă.

Că nu există alți cercetători, deci ce rost avea să se scoată la vreun concurs postul politicianului rămas fără coledz. Proiectul e paralel cu o monitorizare pentru toate țările, inclusiv a noastră, creat de PE, un ”scoreboard” pentru planul de reziliență, deci e o întrebare dacă avea cineva nevoie de el în afară de Ghinea.

Planul este ca proiectul să îi servească lui Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, să joace mai departe rolul ministrului ”din umbră” pe banii publici ai Parlamentului European. Ghinea a și declarat, la lansare, faptul că asta reprezintă modalitatea USR de a rămâne alături de acest proiect de ţară, și că în urma consultării unor uriști și-a dat demisia din funcțiile din partid ca să poată coordona proiectul, dezvăluie România Curată.

Problema rămâne însă că proiectul e pur politic și nu are de ce Parlamentul European să remunereze un cercetător amator, care a ocupat fără concurs funcția ca să se ocupe de ceea ce este campanie politică internă într-o țară membru. Dacă proiectul era câștigat de un ONG se putea pleda vreun interes public obiectiv, dar așa e totul pe față.

Mai mult, juriștii proști de la RENEW au intrat într-o fundătură. Parlamentul European a găsit deja că e conflict de interese să fie folosiți banii săi pentru activități politice interne, inclusiv la grupul RENEW, unde Sylvie Goulard a trebuit să dea banii înapoi (ca și Marine Le Pen), și tot a fost pusă sub acuzare în Franța pentru că a plătit din bani publici activități politice interne (ca Liviu Dragnea, dar pe sume mai serioase), mai afirmă RC.

Pe acest subiect și Marius Oprea face dezvăluiri  într-un editorial pe Mediafax. Acesta susține că este o sumă de 2 miliarde de euro din PNRR pentru consultanță și aceștia bani  ar putea merge la cei care au ”nășit” acest proiect și care îi cunosc toate chichițele. Acesta susține că Cristian Ghinea a reactivat o firmă de consultanță pe fonduri europene înființată în 2005, după ce s-a retras din toate funcțiile politice. De asemenea, a înființat un ONG pe numele lui, numit ” O țară ca afară”, care se va ocupa de consultanță pe miliarde de euro pentru PNRR.

Mai mult citiți AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.