Nu contează în jocurile diplomatice. Cum este ignorat președintele Iohannis pe plan internațional

Nu contează în jocurile diplomatice. Cum este ignorat președintele Iohannis pe plan internațional

Nu contează în jocurile diplomatice. Cum este ignorat președintele Iohannis pe plan internațional

by January 25, 2022 0 comments

Președintele României, Klaus Iohannis, nu s-a numărat printre șefii de state europeni participanți la videoconferința organizată de Joe Biden pe tema situației din Ucraina.

Administrația de la Casa Albă nu a considerat necesar să-l pună la curent pe Klaus Iohannis cu evoluția situației și cu ultimele decizii pe acest subiect. Aceasta deși România este un partener strategic al Statelor Unite și are un interes direct în rezolvarea crizei militare de la granița ruso-ucraineană.

Casa Albă a transmis un comunicat oficial în care au fost enumerați liderii europeni care au participat la discuțiile online cu președintele Biden. Conform sursei citate, este vorba despre Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, Charles Michel, președintele Consiliului European, Emmanuel Macron, președintele Franței, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, președintele Poloniei, Andrzej Duda și premierul Boris Johnson al Marii Britanii.

„Preşedintele Biden a organizat, astăzi (n.r. ieri), o videoconferinţă printr-un canal securizat cu lideri europeni. Au reiterat preocupările continue referitoare la acumularea de forţe militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei şi au exprimat susţinere pentru suveranitatea Ucrainei şi pentru integritatea teritorială a acestei ţări”, a anunțat Casa Albă, în comunicatul postat pe site-ul propriu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.