Vrei să ajungi pe tărâmul faraonilor? Iată care este destinația anului și principalele sale atracții turistice

Vrei să ajungi pe tărâmul faraonilor? Iată care este destinația anului și principalele sale atracții turistice

Vrei să ajungi pe tărâmul faraonilor? Iată care este destinația anului și principalele sale atracții turistice

by April 28, 2022 0 comments

O țară cu peisaje extreme – trecând de la deșert la mare – și cu o mulțime de resorturi de lux pentru turișți, Egipt a reușit să ne stârnească tot mai tare curiozitatea. Dacă te afli printre cei care doresc să își pregătească un sejur în Egipt, sigur eșți interesat să afli ce locuri ar trebui să vizitezi și ce anume să experimentezi pentru a trăi autenticitatea destinației. Una dintre cele mai vechi și frumoase așezări egiptene de pe coasta Marii Roșii și în același timp, o stațiune extrem de populară în rândul turiștilor de pretutindeni, Hurghada reprezintă o alegere excelentă când vine vorba despre experiențe acvatice inedite și relaxare pe litoral. Mai mult decât atât, această regiune spectaculoasă, care se bucură de soare pe tot parcursul anului, oferă turiștilor și nenumărate atracții în zone încărcate de semnificații istorice, dar și peisaje de poveste. Citește în continuare acest articol pentru a afla care sunt cele mai importante obiective turistice din Hurghada, Egipt, ce trebuie neapărat vizitate!

TOP 7 atracții turistice pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Hurghada

 

El Dahar (Downtown)

Stațiunea Hurghada este împărțită în trei zone și anume Sheraton Road, principala stradă turistică din oraș, Promenade sau Village Road, care are mai bine de 5 kilometri lungime și este puțin mai liniștită și El Dahar, zona veche, unde sunt numeroase obiective turistice. Orașul vechi le oferă turiștilor străzi destul de aglomerate, pline de magazine, bazaruri și buticuri unde se găsesc diverse chilipiruri. Dacă ajungi în Hurghada, ghidul turistic te va îndrepta și spre această locație că să descoperi viața localnicilor.

Moscheea Al Mina

O vacanță în Egipt, în stațiunea Hurghada, îți va oferi șansa de a descoperi un adevărat paradis arhitectural. Unică și extrem de spectaculoasă, moscheea Al Mina este considerată cea mai mare din regiune. Este situată în zona Dahar, pe strada El Shohada, chiar pe coasta Marii Roșii. Orice turist care ajunge în Hurghada, trebuie să viziteze această clădire impunătoare, care are două minarete înalte de 10 metri și o curte interioară potrivită pentru a realiza unele dintre cele mai frumoase fotografii.

Moscheea Abdulmoneim Riadh

Tot în zona El Dahar se află o altă atracție deosebită. Moscheea Abdulmoneim Riadh, situată pe strada El Nasr, a fost construită la începutul anilor ’70 și este unul dintre simbolurile orașului. Aceasta are o arhitectură clasică islamică și poate fi vizitată doar în afara orelor de rugăciune.

Insulele Giftun

Una dintre cele mai populare excursii opționale în Hurghada este cea către superbele insule Giftun unde se găsesc plaje frumoase, cu apă albastră și clară și nisip fin și alb. O croazieră în această zonă celebră îi va ajuta pe iubitorii de snorkeling sau scuba diving să se bucure de un adevărat paradis, cu o viață acvatică înfloritoare, pești exotici și corali în toate nuanțele posibile. Dacă vrei să explorezi în voie frumusețea Mării Roșii, aici găsești cele mai atractive oferte pentru un sejur de vis.

Marele Acvariu din Hurghada

Dacă mergi în vacanță pentru snorkeling sau scufundări, după aceste activități poți să-ți îndrepți atenția către unul dintre cele mai dinamice obiective turistice din Hurghada, pentru a identifica tot ce ai văzut în adâncurile mării. Acvariul aduce un elogiu vieții marine și deschide o fereastră uriașă către lumea din adâncurile Marii Roșii.

Submarinul Sindbad

Turiștii care nu sunt atrași de scufundări pot descoperi adâncurile mării cu submarinul turistic Sindbad, singurul de acest gen din Marea Roșie. Acesta duce pasagerii la o adâncime de 22 de metri sub apă și dispune de ferestre special concepute pentru a le arăta turiștilor minunățiile naturii, viața creaturilor marine și priveliștile subacvatice încântătoare.

Strâmtoarea Gubal

În Hurghada, Egipt, obiectivele turistice din adâncurile Mării Roșii sunt absolut fermecătoare. Strâmtoarea Gubal reprezintă o altă atracție interesantă pentru cei pasionați de scufundări. Aici se află cea mai cunoscută epavă din Egipt, The Thistlegorm, o navă de marfă din Al doilea Război Mondial, care s-a scufundat în anul 1950 în timpul explorărilor din zonă.

De-a lungul ultimilor zece ani cetăţenii din Hurghada au cunoscut o dezvoltare uimitoare. Din nisipul deșertului a crescut un oraş cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale în plină expansiune şi viaţă de noapte vibrantă. Dacă îți dorești să te bucuri de un sejur de vis în Hurghada trebuie să știi că există o mulțime de oferte de vacanțe care sunt disponibile pe Karpaten.ro.

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.