Nu prea simțim la buzunare! România, cea mai ieftină mâncare din UE

Nu prea simțim la buzunare! România, cea mai ieftină mâncare din UE

Nu prea simțim la buzunare! România, cea mai ieftină mâncare din UE

by June 21, 2022 0 comments

Nivelul preţurilor pentru bunuri de consum şi servicii în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cel mai scăzut fiind în Polonia, România şi Bulgaria, potrivit datelor Oficiului European de Statistică (Eurostat). La polul opus, cele mai mari prețuri s-au înregistrat în Danemarca, Irlanda și Luxemburg.

În 2021, cel mai scăzut nivel al preţurilor din Uniunea Europeană s-a înregistrat în Polonia (60% din media UE), România şi Bulgaria (ambele cu 56% din media UE).

De partea cealaltă, cel mai ridicat nivel al preţurilor în UE s-a înregistrat în Danemarca şi Irlanda (ambele 140% din media UE), Luxemburg (132%), Suedia (128%) şi Finlanda (126%).

Anul trecut, nivelul preţurilor pentru restaurante şi hoteluri a fost de aproape 3,4 ori mai ridicat în cea mai scumpă ţară faţă de cea mai ieftină. Nivelul preţurilor a variat de la 46% din media UE în Bulgaria, 54% în România şi 62% în Ungaria, la 155% din media UE în Danemarca, 137% în Suedia şi 133% în Finlanda, potrivit datelor Eurostat, consultate de Agerpres.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.