O nouă încercare. Mircea Geoană se pregătește pentru candidatura la prezidențiale

O nouă încercare. Mircea Geoană se pregătește pentru candidatura la prezidențiale

O nouă încercare. Mircea Geoană se pregătește pentru candidatura la prezidențiale

by July 10, 2022 1 comment

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat sâmbătă, la Euronews România, că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România, precizând că va răspunde la această întrebare după ce îşi încheie funcţia de adjunct al secretarului general al NATO.

”Mulţumesc pentru întrebare, dar am să răspund cum am răspuns şi până acum şi am să o spun la modul cel mai ferm, răspicat şi onest. Atâta vreme cât sunt în această poziţie foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenţia, energia şi talentul meu acestei funcţii. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o şi pe încrederea pe care naţiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a declarat că este dedicat funcţiei sale, până în ultima zi a mandatului său. Cu toate acestea, Mircea Geoană nu a menţionat când „va fi eliberat” din această funcţie.

”Deci nu aşteptaţi de la mine nicio decizie, niciun anunţ, până când voi fi eliberat din această funcţie. Când voi fi eliberat din această funcţie? Când decide secretarul general. Deci, îţi promit că facem un interviu a doua zi după terminarea mandatului la NATO şi acolo, probabil că o să ne gândim la viitor. Dacă va fi un viitor într-o direcţie, în alta, există un viitor în faţă, sunt extrem de mândru să reprezint Alianţa la acest nivel, am învăţat foarte multe, dar am obligaţia de loialitate şi onestitate faţă de organizaţia care mi-a dat această şansă imensă şi voi respecta scopul până în ultima secundă a mandatului meu. După aceea, discuţiile pot să meargă în orice altă direcţie”, a mai spus el.

G4Media a relatat, recent, citând surse politice, că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, îşi pregăteşte candidatura la prezidenţiale şi că deja s-ar fi format un comitet de sprijin pentru candidatura lui Geoană, de care s-ar ocupa în mod special soţia acestuia, Mihaela Geoană. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023, relatau jurnaliştii.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. bogdan
    #1 bogdan 11 July, 2022, 16:04

    Mircea Geoana nu doreste sa fie presedinte in 2024.PSD trebuie sa se gandeasca bine la un portret de candidat.Cred ca singurul candidat ar fi din partea coalitiei PSD-PNL-UDMR ar fi secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne doctorul Raed Arafat

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.