Cluj: Concurenţă de 8 candidaţi pe un loc la medicină dentară în franceză la UMF ”Iuliu Haţieganu”

Cluj: Concurenţă de 8 candidaţi pe un loc la medicină dentară în franceză la UMF ”Iuliu Haţieganu”

Cluj: Concurenţă de 8 candidaţi pe un loc la medicină dentară în franceză la UMF ”Iuliu Haţieganu”

by August 28, 2023 0 comments

Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca anunţă o “concurenţă acerbă” la admiterea studenţilor internaţionali, în special la medicină dentară în limba franceză, unde sunt opt candidaţi pe un loc.

“Concurenţă acerbă la admiterea studenţilor internaţionali la UMF “Iuliu Haţieganu”. 8 candidaţi pe un loc la medicină dentară în limba franceză. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca anunţă finalizarea concursului de admitere a candidaţilor internaţionali. Anul acesta, 2180 de tineri au candidat pentru a ocupa unul dintre cele 605 locuri scoase la concurs pentru programele de studii de licenţă în limba franceză (355 de locuri) şi limba engleză (250 de locuri), din anul universitar 2023-2024″, se arată într-un comunicat transmis, luni, de UMF Cluj.

Potrivit sursei citate, UMF “Iuliu Haţieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenţi internaţionali, cu peste 3000 de studenţi, din 60 de ţări, de pe 6 continente.

“Candidaţii din acest an au provenit din 89 de ţări, cei mai mulţi venind din Franţa, Germania, Elveţia, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India, Algeria şi Siria. Aceştia au putut opta pentru trei programe de studii de licenţă, cu predare în limba engleză sau franceză: Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. La programul de studiu Medicină, au fost disponibile 400 de locuri şi au fost evaluate 1278 de dosare”, se mai arată în comunicat.

Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la programul de studiu Medicină în limba franceză, cu 4 candidaţi pe un loc. La Medicină Dentară, s-au înscris 769 de candidaţi pentru 125 de locuri, iar concurenţa cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, unde au concurat 8 candidaţi pe un loc. La programul de studiu în Farmacie în limba franceză au fost scoase la concurs 80 de locuri, la care s-au înscris 117 candidaţi.

“Datorită cererii crescute, de la an la an, creştem numărul de locuri pentru studenţii internaţionali. Anul acesta, am adăugat 45 de locuri în oferta educaţională. Candidaţii internaţionali sunt atraşi la UMF “Iuliu Haţieganu” de calitatea actului educaţional, orientat către activităţile practice şi învăţământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum “Problem-based learning” sau simularea medicală şi având o curriculă dintre cele mai atractive, adaptată după modelele europene. De asemenea, studenţii noştri au oportunitatea de a participa la proiectele de cercetare din cadrul celor trei facultăţi şi al celor două centre de cercetare avansată din cadrul universităţii – MedFUTURE şi Genomic Center, cu posibilitatea de a beneficia de burse de cercetare de până la 2 000 euro/student. Diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internaţional, iar astfel absolvenţii noştri pot profesa oriunde în lume, beneficiind de o inserţie garantată pe piaţa muncii”, declară rectorul UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu. AGERPRES

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.