Exclusivitate din Tel Aviv. O fotografia a celor răpiți și uciși de Hamas

Exclusivitate din Tel Aviv. O fotografia a celor  răpiți și uciși de Hamas

Exclusivitate din Tel Aviv. O fotografia a celor răpiți și uciși de Hamas

by October 12, 2023 0 comments

Oficialii au început să distribuie fotografii ale oamenilor măcelăriți și dispăruți în urma atacurilor pentru a întocmi o evidență, anunță ”Gazeta Românească”, din Tel Aviv (Israel).

Ziarul în limba română, tipărit în capitala Israelului, susține că tineri, copii, bătrâni, persoane cu probleme grave de sănătate și familii întregi, sunt de negăsit.

În pozele distribuite de ziarul românesc, apar fotografii cu cei dispăruți sau uciși. Într-un prim caz apare Shiri, cu soțul ei și cei doi copii: Kfir de 9 luni ș Ariel, de 3 ani. Ei au fost răpiți, cu brutalitate, din casa lor din kibbutzul Nir Oz. Se pare că și soțul ei, Yarde, împreună cu cei doi părinți, Yossi și Margit, au fost și ei răpiți și duși în Gaza. Margit este bolnavă și are nevoie de medicamente. Astfel, o familie întreagă este ținută ostatecă în Gaza, povestește Gazeta Românească.

În al doilea caz, este o persoană de vârsta a treia, care este căutată cu disperare de fiul ei. ”Iubita mea mamă, Ditza, în vârstă de 84 de ani, a dispărut. Se pare că teroriștii au răpit-o din adăpostul ei din Nir Oz și au dus-o în Gaza. Suntem neajutorați și copleșiți de îngrijorare. Nimeni nu a luat legătura cu noi”, scrie fiul ei, pe rețelele de socializare.

Un bărbat disperat trimite fotografia soției și a celor două fetițe: ”Ea este soția mea și mama celor două fetițe ale noastre. Au fost răpite și ținute ostatice de Hamas. În prezent se află în mâinile teroriștlor. Vă rugăm să ne ajutați să transmitem fotografiile lor, suntem disperați, nu știm ce să facem”.

În alt caz, este prezentată Amir, paramedic care a încercat să salveze viețile oamenilor în kibbutzul Bari. Are numai 22 de ani. Ultima dată când a fost văzută, a fost atunci când și-a anunțat familia că teroriștii au pătruns în kibbutz.

Ambasadoarea Israelului în Belgia și Luxembourg, Idit Rosenzweig, transmie fotografia unui copil, rudă de a sa. ”Acesta este Erez Kalezon, în vârstă de 12 ani, a fost răpit și dus de teroriști. Restul familiei sale, inclusiv o fetiță de 13 ani, cu nevoi speciale, a dispărut. Mai mult de 50 de mame, copii și bărbați israelieni au fost răpiți de Hamas”, a spus ambasadoarea.

Când a auzit ce se întâmplă în țară, Roy Idan, fotograf de profesie al ziarului Yedioth ahronnot, a fugit să facă fotografii în timp ce teroriștii au intrat în Kfar Aza. De atunci nu se știe nimic de el. Soția lui se află acasă, cu cei 3 copii, Michael de 9 ani, Amalia de 6 ani și Abigail de un an. Ele au fost ucise, pe loc. O întreagă familie a fost ștearsă de pe fața pământului.

Naama Boni, o femeie soldat de 19 ani care servea în batalionul 77 al Corpului de Blindate, se numără printre victimele războiului care a izbucnit, neașteptat. La 7,30 dimineața, ea a găsit un moment pentru a-și informa familia. ”Sunt îngrijorată de voi toți. Am o rană la cap și un terorist se află în apropiere. El ar putea să tragă în mine, în orice moment. În prezent sunt cu un soldat rănit de la Brigada Golani și nu există întăriri disponibile. Aud pe cineva țipând și se pare că sunt multe victime”.

Noa petrecea în sudul Israelului la un festival de muzică pentru pace, când teroriștii Hamas au răpit-o și au târât-o în Gaza. Fata poate fi văzută într-o înregistrare video cum strigă cu disperare: ”Vă implor, nu mă omorâți”.

O supraviețuitoare a Holocaustului, de 85 de ani, a fost răpită de Hamas. Fotografia cu ea, dusă în Gaza, a făcut înconjurul pământului cu întrebarea: ”Ce fel de oameni sunt aceia care răpesc bătrâni?”. Mai mult, supraviețuioarea Holocaustului a fost forțată de Hamas să țină în brațe o pușcă și să se fotografieze cu ei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.