Copiii noștri, în pericol!Cazul familiei Talpoș din Oradea, un precedent extrem de periculos

Copiii noștri, în pericol!Cazul familiei Talpoș din Oradea, un precedent extrem de periculos

Copiii noștri, în pericol!Cazul familiei Talpoș din Oradea, un precedent extrem de periculos

by April 25, 2024 0 comments

Celebrul caz Talpoș de la Oradea a ajuns la final și se așteaptă decizia  Curții de Apel. Ancheteonline a dezvăluit, în exclusivitate dedesupturile unui dosar penal extrem de dubios, care ascunde corupția din sistem (citiți AICI).

Un proces murdar care ne-a arătat fața jidoasă a justiției române. O familie întreagă, cu 3 copii minori, a fost târâtă, ani de zile prin tribunale din cauza acțiunilor unei mame denaturate, dornică de răzbunare. Drama este că un sistem judiciar ticăloșit i-a condamnat, deja de două ori, în primă instanță, la închisoare pe părinți. Soarta copiilor este pusă în pericol, putând ajunge pe drumuri sau în cel mai fericit caz, într-o casă instituționalizată.

Din punct de vedere al juriprudenței, se crează un precedent periculos, în condițile în care magistrații refuză să manifeste empatie și înțelegere în interpretarea legii, ținând cont doar de procedurile judiciare.

Avocații familiei Talpoș au invocat nulitatea actelor de procedură preliminară pentru că cei mici nu au fost asistați de curator, așa cum cere legea. Curtea de Apel Oradea a rămas în pronunțare pe excepția nulității procedurii de cameră preliminară.

Avocații familiei Talpos au cerut achitarea lor, evidențiind că au furnizat un mediu stabil minorilor și au protejat interesul superior al acestora, având în vedere că viața acestora era amenințată de comportamentul agresiv și violent al mamei. Avocatul minorului Eric a propus aplicarea unei pedepse cu suspendare pentru familia Talpos, argumentând că aceasta ar asigura nedeteriorarea interesului minorului și ar permite acestuia să rămână în continuare în grija tatălui său.

În contrast, curatorul minorului a solicitat pedepsirea familiei Talpos cu închisoarea și majorarea daunelor civile, ignorând complet interesul superior al minorului și chiar riscul ca acesta să intre în sistemul de protecție al statului.

Reprezentantul Ministerului Public, Sorin Beteringhe, a cerut condamnarea inculpaților la închisoare și majorarea daunelor civile. Procurorul Beteringhe ar fi trebuit să intervină pentru a preveni infracțiunea dacă ar fi observat un astfel de comportament, în loc să lase victima în aceeași casă cu presupușii agresori.

Avocații inculpaților au evidențiat instanței neregulile din dosar, precum încălcarea dreptului la un proces echitabil, solicitând achitarea lor pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. De asemenea, au adus în atenția instanței abuzurile la care au fost supuși inculpații, neaudierea victimelor și absența unei analize corecte a situației, inclusiv faptul că mama lor a fost considerată parte vătămată, deși era acuzată de rele tratamente aplicate minorilor și alte erori juridice.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.