Ziua Razbunarii

Ziua Razbunarii

by December 5, 2009 0 comments

15 martie 1981, dimineata, un oras din nordul Moldovei. Un tanar contabil se indreapta catre locul de munca, Intreprinderea Comerciala de Stat pentru Marfuri Alimentare si Alimentatie Publica din Roman, de fapt o unitate de patiserie. Deschide usa si se indreapta spre micul birou de la parter. Inima ii tresare cand da cu ochii de doi militieni. Buna ziua tovarasu contabil, i se adreseaza acestia. Trebuie sa ne urmati la sectie. Il apuca ameteala, mainile incep sa ii tremure, gura i se usuca. Incerca sa se calmeze: ce pot sa imi faca? Isi spune el. Doar am lucrat ca la carte. Ajuns la Militie da cu ochii de doua femei, complicele lui. Gestionarele. L-au dat in gat. Nu mai are rost sa nege. Gata, s-a terminat!

14 septembrie 1981. Tribunalul Judetean Neamt. In boxa acuzatilor, tanarul asteapta sentinta. Justitia comunista este necrutatoare: 4 ani, 10 luni si 23 de zile de inchisoare, pentru o nimica toata. A falsificat documente contabile de la patiserie, bagand in buzunar, impreuna cu cele doua femei, 69.641 de lei. Si ce facuse? Ceea ce facea toata lumea, incerca sa supravietuiasca. Tarani, muncitori, activisti de partid, toti furau. De ce tocmai el sa plateasca? Cum sa faca inchisoare? Nu vedeti ca sunt bolnav.

Patru ani, zi si noapte, rememoreaza greselile facute. Am sa ma razbun! isi spunea, am sa ma razbun pe toata lumea. O sa va arat ce pot. Nimeni, dar absolut nimeni, nu ma va opri. Oamenii se impart in doua categorii: fraieri sau smecheri. Ei bine, el nu va mai fi fraier.

Mai 2000. Dupa patru ani de la infiintare, FNI se prabuseste: 300.000 de oameni isi pierd banii. Unii isi vandusera masini, case, agoniseala de o viata, pentru a participa la fond. Urmeaza arestarile. Procurorii nu gasesc nicio hartie semnata de el. Nimic, nicio urma palpabila. A avut grija ca mana lui dreapta, Nicolae Popa, sa dispara. O sa traiasca linistit undeva prin lume.

V-am promis! O sa ma razbun! Nu veti gasi nimic, nici bani, nici conturi. Sunt curat. Viata e cruda: voi ati fost fraieri.

Acum totul devine mult mai simplu. Politicieni, ziaristi, procurori, judecatori, ofiteri din servicii. Toti sunt la mana lui. Se gudura pe langa el, ii sunt recunoscatori. I-a ajutat sa scoata la timp banii din Fond.

Apoi piramida se largeste: presedinti de stat, ministrii, sefi de partide, oameni de afaceri, bancheri, toti vin si ii cer ajutorul. El este omul din umbra. El este MALEFICUL.

3 decembrie 2009. Este ziua cand trebuie sa le arate tuturor cat este de puternic, de viclean si nemilos. Prea multi l-au jignit, prea multi au tradat, prea multi ii folosesc numele. Va fi inca o lovitura de maestru, una care sa ramana in istorie. Pune mana pe telefon si intra in direct la televiziunea lui. Toti din platou ingheata. Marturisirea lui ii uluieste. Da. L-a chemat acasa pe Geoana sa-l urecheze, iar pe Basescu l-a ajutat sa devina presedinte. Pe banii lui, pe relatiile lui, iar nebunul ala il jigneste peste tot. Acelasi lucru se va intampla si acum. Geoana va deveni presedinte pentru ca asa vrea El. Si daca nu, atunci Basescu ii va fi recunoscator. Pana la urma tot datorita lui ramane la putere.

Videanu si Dragnea se fac mici pe scaunele din platou. Stati linistiti, sunteti prea mici pentru mine. De acum joc in Liga Mare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.