La lilieci, in viziunea Ministerului Mediului

La lilieci, in viziunea Ministerului Mediului

by May 12, 2011 1 comment

Ministerul Mediului si Padurilor a emis un ordin pentru capturarea in scop stiintific a unui numar de 1.000 de lilieci, din cinci specii diferite, aflati pe raza judetelor Bihor, Cluj si Alba, potrivit unui anunţ publicat astazi in Monitorul Oficial. Liliecii sunt din speciile: Myotis myotis (200 exemplare), Myotis oxygnathus (200 exemplare), Rhinolophus ferrumequinum (150 exemplare), Rhinolophus hipposideros (100 exemplare) si Miniopterus schreibersii (350 exemplare). Capturarea liliecilor se va face doar de Agentia pentru Protectia Mediului Bihor, Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania si Institutul de Speologie “Emil Racoviţă”.

Motivul acestor capturi este “protejarea faunei si florei salbatice, precum si conservarea habitatelor naturale”, se arata in anunt. Totodata, alte motive care au stat la baza deciziei sunt: pentru prevenirea producerii unor daune importante, in special asupra culturilor agricole, animalelor domestice, padurilor, pescariilor si apelor, dar si “pentru a permite in conditii strict controlate, intr-o maniera selectiva si intr-o masura limitata, prinderea sau detinerea unui numar limitat si specificat de exemplare”.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Gayane
    #1 Gayane 22 July, 2012, 02:17

    dat mail, primit brief, pus pe tbraea in cel mai scurt timp, documentat despre acidul hialuronic ca-mi place cum suna, scris un scurt tratat despre bube si castigat premiu.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.