Aqua Parcul lui Piedone, suspendat in instanta

Aqua Parcul lui Piedone, suspendat in instanta

by July 21, 2011 1 comment

Tribunalul Bucuresti a admis, pe 15 iulie, cererea Asociatiei Salvati Bucurestiul de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu si a autorizatiei de construire emisa de Primaria Sectorului 4 pentru Aqua Parcul din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este proiectat sa fie construit pe o suprafata de cinci hectare, in Parcul Tineretului, fiind cel mai mare din tara, cu o investitie de 25 de milioane de euro.

Potrivit Asociatiei, printr-un contract de parteneriat public privat din 29.04.2009, ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), structura a Primariei Municipiului Bucuresti, se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea unui Aqua Parc pe o suprafata de 52.800 metri patrati din Parcul Tineretului.
Asociatia sustine ca acest contract este ilegal, deoarece trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
De asemenea, Asociatia Salvati Bucurestiul declara ca Planul Urbanistic de Detaliu si autorizatia de construire contin numeroase ilegalitati, cele mai importante fiind: cele doua acte schimba destinatia de spatiu verde pentru alte functiuni (restaurante, parcari etc.), acordul de mediu s-a emis cu conditia obtinerii avizului de defrisare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obtinut pana in acest moment.
Conform Fundatiei Eco-Civica, la inceputul lunii mai 2011, firma Blue Ciel a taiat aproximativ 300 de arbori si arbusti de pe terenul in cauza fara aviz de defrisare.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.