Pensii ilegale de 10 miliarde lei. 119 persoane puse sub acuzare

Pensii ilegale de 10 miliarde lei. 119 persoane puse sub acuzare

by September 21, 2011 1 comment

Procurorii DIICOT efectueaza, miercuri, 17 perchezitii in Bucuresti, Turda si judetele Bihor, Alba, Teleorman si Satu Mare, in cadrul unei anchete in care sunt cercetati penal 119 invinuiti, printre care se afla si functionari din cadrul Casei Judetene de Pensii Publice Alba, acuzati ca au procurat documente false in vederea pensionarii frauduloase a unor persoane. Prejudiciul se ridica la 10 miliarde lei.
Potrivit unui comunicat DIICOT, cele 119 de persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional nestructurat, fals material in inscrisuri oficiale si inselaciune.
Actiunea procurorilor vizeaza destructurarea unei grupari care obtinea venituri ilicite din pensionarea frauduloasa a unor persoane, folosind documente de studii false. Membrii gruparii au actionat pe raza judetelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramures, precum si pe raza municipiului Bucuresti.
In sarcina invinuitilor se retine ca au procurat diplome de studiu false – diplome de bacalaureat, diplome de licenta, certificate de calificare profesionala, in baza acestor diplome, beneficiarii exercitand diverse profesii pentru care nu au calificarea necesara.
Se mai retine, in sarcina unui numar de 50 de invinuiti, ca au beneficiat in mod ilegal de pensie, la baza intocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Judetene de Pensii stand inscrisuri falsificate – carti de munca, adeverinte de salariat.
Dosarele de pensie erau falsificate integral sau partial de catre membrii gruparii si introduse in plata cu complicitatea unor functionari din cadrul Casei Judetene de Pensii Publice Alba. La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia vor fi conduse la audieri 50 de persoane.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. vasile
    #1 vasile 19 May, 2012, 12:49

    Pensionarii fraudulosi din FORTUS Iasi
    http://fortusiasi.blogspot.com

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.