Reabilitarea termica a blocurilor se va face in culori portocalii

Reabilitarea termica a blocurilor se va face in culori portocalii

by September 6, 2011 0 comments

Documentele Ministerului Dezvoltarii Regionale, prezentate de realitatea.net, arata ca favoritii fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, pentru anveloparea locuintelor din Capitala sunt colegii de partid – primarii democrat liberali Poteras si Negoita care incaseaza, in medie, de 3 sau 4 ori mai mult decat Chiliman ori Piedone. Poteras si Negoita sunt campioni la banii primiti si pe plan national.

Potrivit listei de credite bugetare alocate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) in anul 2011 pentru reabilitarea termica a locuintelor, Capitala va primi in total 39,63 milioane de lei.


Din acesti bani, cele mai mari sume vor ajunge in vistieriile primariilor PDL, respectiv la primarul democrat liberal al Sectorului 6 – Cristian Poteraş si la edilul Sectorului 3 – Liviu Negoita (PDL), colegii de partid ai Elenei Udrea. Primarii PDL ai sectoarelor 6 si 3 din Capitala se pozitionează pe locurile I si II şi la nivel national in clasamentul celor mai consistente finantari pentru anveloparea blocurilor de locuinte. Cei doi sunt urmati in topul national de primarul Clujului, urmasul lui Emil Boc, care primeste 8.586.708 lei. Constanţa lui Radu Mazăre nu primeste niciun leu, de exemplu, iar Iasul, condus de un PSD-ist, doar 184.335 de lei.

Primarul liberal Andrei Chiliman de la Sectorul 1, care a primit printre cei mai putini bani, chiar a cerut sprijin din partea Direcției generale REGIO de la Comisia Europeană pentru reabilitarea termica a blocurilor, acuzand Ministerul Dezvoltarii ca blocheaza proiecte pe criterii politice. “Exista comunitati din România cu un potential ridicat de atragere de fonduri europene, insa multe proiecte sunt blocate, pe criterii politice, la nivel de minister.

Birocratia excesiva, utilizata in anumite situatii si ca arma politica, loveste in interesele comunitatilor locale, nicidecum in primarii care le initiaza”, le-a spus Andrei Chiliman reprezentantilor REGIO, la Bruxelles, conform unui comunicat remis B365.ro la jumatatea lunii iulie 2011.

In urma cu cateva zile, ministrul Udrea anunta la semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei că il va sprijini pe primarul Poteras pentru a reabilita termic 300 de blocuri din Sectorul 6, investitia fiind in acest caz in suma totala de 70 milioane de euro, cea mai mare parte din suma fiind dintr-un credit de la Banca Europeană de Investitii (BEI).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.