Revolta impotriva interlopilor tigani din Bulgaria

Revolta impotriva interlopilor tigani din Bulgaria

by September 25, 2011 2 comments

Satui de violentele la care sunt supusi de catre un clan tiganesc, locuitorii din Katunita (regiunea Plovdiv-sudul Bulgariei) au decis ca este timpul sa isi faca singuri dreptate. Au atacat cartierul tiganilor si au incendiat doua case ce ii apartine sefului clanului de tigani, Kiril Raskov, zis regele Kiro. In urma confruntarilor, doua persoane au decedat.

Furia localnicilor a fost provocata de un accident rutier in care si-a pierdut viata un tanar la 19 de ani, strivit vineri seara de un microbuz condus de un rom. Potrivit martorilor bulgari, soferul a actionat cu intentie si a incercat sa loveasca cu masina si alti bulgari; in microbuz se aflau mai multi indivizi despre care se spune ca sunt apropiati ai lui Kiril Raskov, care pretinde ca este liderul romilor din intreaga Bulgarie. Soferul care a provocat accidentul a fugit de la fata locului, dar a fost retinut sambata seara, la aproximativ 24 de ore dupa accident.
Confruntarile au inceput in noaptea de vineri spre sambata si au continuat si in ziua de sambata. Un tanar bulgar a decedat in timpul protestelor din cauza unui stop cardiac, iar cinci persoane, printre care trei politisti, au fost ranite.
Sambata seara, bulgarii au atacat din nou cartierul romilor, reusind sa dea foc la doua dintre casele familiei lui Kiril Raskov. Secretarul general al politiei bulgare, Kalin Gheorghiev, a declarat ca in cursul zilei de sambata familia lui Raskov a fost evacuata din Katunita. Potrivit martorilor, violentele de sambata seara au fost provocate de activisti ai unui partid nationalist, VMRO si de suporteri ai doua echipe de fotbal din Plovdiv care au venit in sat pentru a se razbuna pe romi.
Bulgarii insista ca familia lui Raskov si apropiatii lui, aproximativ 100 de persoane, sa fie obligati sa paraseasca localitatea si sa se mute in alt loc. Ei sustin ca de mai bine de 20 de ani sunt supusi unei veritabile terori de catre apropiatii regelui Kiro si insista ca Parchetul sa investigheze modul in care liderul rom a reusit sa-si acumuleze averile. De Raskov se plang si romii din care nu fac parte din familia lui. Ei sustin ca sunt tratati ca niste sclavi de omul de afaceri care a devenit celebru in anii 90 ai secolului trecut prin fabricile sale de bauturi alcoolice contrafacute.
La randul sau, Kiril Raskov a declarat pentru postul de televiziune Nova TV ca nu are de gand sa paraseasca orasul si a avertizat ca si romii ar putea sa-i oblige pe bulgari sa plece din localitate. Raskov a adaugat insa ca tot ce isi doreste este pacea. El a mai spus ca nu are nicio legatura cu uciderea tanarului, adaugand insa ca victima si prietenii lui de ani de zile ii torturau pe romi.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. dan
  #1 dan 25 September, 2011, 20:49

  Se apropi, rapid,momentul in care popoarele Europei se vor uni impotriva tiganilor. Aceste lichele nu mai au limite in faradelege, vor fi cauterizate. Sa nu mire pe nimeni ca se va declansa impotriva lor un progrom justificat si legitimat tocmai de faptele lor.

  Reply this comment
 2. Florin
  #2 Florin 28 September, 2011, 11:38

  Se apropi, rapid,momentul in care popoarele Europei se vor uni impotriva tiganilor. Aceste lichele nu mai au limite in faradelege, vor fi cauterizate. Sa nu mire pe nimeni ca se va declansa impotriva lor un progrom justificat si legitimat tocmai de faptele lor. TOATE INAFARA DE ROMANIA PENTRU CA E O TARA DE CACAT

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.