Vicepresedinte CJ Harghita, declarat incompatibil

Vicepresedinte CJ Harghita, declarat incompatibil

by September 30, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca a vicepresedintele Consiliului Judetean Harghita, Sofalvi Laszlo, s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 4 iunie 2008 – 16 septembrie 2009, deoarece a detinut simultan si functia de specialist relatii in cadrul SC Rompetrol SA. In perioada 1 mai 2005 – 16 septembrie 2009, Sofalvi Laszlo a detinut functia de Specialist relatii in cadrul SC Rompetrol SA, obtinand venituri in suma totala de 153.262 lei.
Inspectorii de integritate arata ca Sofalvi Laszlo nu a renuntat, la momentul alegerii in functia de vicepresedinte al CJ Harghita, la calitatea de angajat in cadrul SC Rompetrol SA.
Conform art. 87, alin. (1), lit. k) si art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003, ‘functia de…vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: …orice alte functii publice sau activitati remunerate’; ‘Alesul local poate renunta la functia detinuta inainte de a fi numit sau ales in functia care atrage starea de incompatibilitate sau in cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea in aceasta functie…’.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.