Comisar sef de politie, acuzat ca a luat mita pentru a truca doua examene

Comisar sef de politie, acuzat ca a luat mita pentru a truca doua examene

by October 20, 2011 0 comments

Procurorii DNA l-au retinut pentru 24 de ore pe Dorin Militaru, ofiter de politie (cu gradul de comisar sef), sef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Politie al Judetului Caras Severin, acuzat de trafic de influenta, dupa ce a cerut mita pentru trucarea a doua examene. El va fi dus in fata unui judecator cu propunere de arestare preventiva.
Procurorii sustin ca in anul 2008, pe cand era comandant al Centrului Militar Judetean Caras Severin, Dorin Militaru, a pretins si primit de la un denuntator suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini sa ocupe in mod nelegal un post de pompier in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Caras Severin.
Dorin Militaru i-a dat asigurari denuntatorului ca va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea raspunsurilor de catre o persoana implicata in organizarea concursului.
Pentru ca denuntatorul nu a reusit sa ocupe postul mentionat mai sus, Dorin Militaru i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro.
Apoi, in cursul lunii martie 2009, Dorin Militaru, de asta data in calitate de sef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al IPJ Caras Severin, s-a oferit sa il ajute pe denuntator sa castige concursul pentru ocuparea unui post de agent de politie in cadrul IPJ Caras Severin.
In acest sens, Dorin Militaru i-a prezentat-o pe Loredana Miulescu, sustinand ca aceasta poate interveni pe langa o persoana cu functie de conducere in cadrul Politiei Romane pentru a castiga concursul pentru ocuparea postului de agent de politie.
In acest scop, Loredana Miulescu a pretins si primit de la denuntator, in doua transe, suma de 5.000 de euro. Toate aceste demersuri au ramas fara rezultat deoarece denuntatorul a aflat ca a fost sistata procedura de ocupare a postului respectiv.
Din cei 5.000 de euro primiti, Loredana Miulescu a restituit denuntatorului suma de 1.000 de euro iar pentru recuperarea diferentei, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism apartinand ofiterului de politie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<