ANI il acuza pe edilul din Mangalia de fals in declaratii

ANI il acuza pe edilul din Mangalia de fals in declaratii

by November 9, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat miercuri Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia in vederea cercetarii primarului din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, edilul aflandu-se si in stare de incompatibilitate. Primarul poate acum sa isi piarda functia.
Potrivit unui comunicat al ANI, Mihai Claudiu Tusac s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 3.11.2008 – 24.06.2009 si in perioada 26.07.2008 – 24.06.2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de primar, cat si calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC RAJA SA Constanta si a SC ‘Administrarea Parcului Industrial Mangalia’ SRL, incalcand dispozitiile art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform dispozitiilor art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003, functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al Municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national.
De asemenea, ANI a stabilit ca in cazul primarului din Mangalia exista indicii cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii, deoarece in declaratia de interese depusa la data de 16.06.2009 el nu a mentionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC ‘Administrarea Parcului Industrial Mangalia’ SRL si a SC RAJA SA Constanta.
Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.