Fiul ministrului Sanatatii se retrage de la conducerea spitalului din Oradea

Fiul ministrului Sanatatii se retrage de la conducerea spitalului din Oradea

by November 11, 2011 0 comments

Ritli Ladislau Csonogor, fiul ministrului Sanatatii, a renuntat, vineri, la functia de manager al Spitalului Judetean Oradea, pe care o obtinuse in urma unui concurs dubios, in care a fost singurul candidat. Demisia sa vine dupa ce, saptamana trecuta, ANI a demarat o investigatie in acest sens. Surse din interiorul ANI au declarat, pentru ancheteonline.ro, ca investigatia inspectorilor de intergortate va continua, deoarece ea il vizeaza pe minsitrul Sanatatii, posibil in conflict de interese, prin favorizarea fiului sau.

Fiul ministrului Sanatatii a anuntat ca demisioneaza prin intermediul unui document trimis la Primaria Oradea. Documentul a fost expediat apoi de la cabinetul viceprimarului Gheorghe Carp catre Spitalul Judetean, unde a ajuns, vineri, in jurul orei 11:00, prin fax. Potrivit unor surse medicale, Ritli Ladislau Csongor sustine urmatoarele: „Consider ca activitatea ministeriala a tatalui meu si masurile de reforma propuse pentru imbunatatirea sistemului sanitar repezinta o prioritate fata de eventuala mea numire in functia de manager la Spitalul Judetean”.

Pe 24 octormbrie, Ritli Csongor Ladislau a castigat, printr-un examen fulger, concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.
Cu doua ore inainte de prima proba a examenului (testul grila), contracandidatul lui Ladislau Ritli Jr., actualul manager interimar, Gavrila Grebenisan, s-a retras subit din competitie. In consecinta, Ladislau Ritli Jr. a trecut cu brio de testul grila, unde a fost punctat cu nota 9,20.
Desi initial se stabilise ca celelalte doua probe (proiectul de management si interviul) sa fie sustinute pe 26 si 27 octombrie, comisia de examinare a decis sa nu mai piarda timpul, astfel incat fiul ministrului Sanatatii le-a sustinut luni, 24 octombrie, luand nota maxima, 10.
Comisia de examinare a fost formata din viceprimarul municipiului Oradea, Gheorghe Carp (PNL), juristul Adrian Cocos (subaltern al ministrului Ritli Ladislau, ca sef al Directiei de Resurse Umane a Ministerului, reprezentand in comisie Directia de Sanatata Publica Bihor) si conferentiarul universitar dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultatii de Medicina si Farmacie a Universitatii Oradea).
Potrivit unor surse citate de presa locala, Grebenisan a fost “sfatuit” sa se retraga din competitie, deoarece va avea parte de o jurizare ostila din partea comisiei de examinare.
Ritli Csongor Ladislau a fost pe rand manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Baile Felix, din 2009 a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sanatatii, unde avea atributii pe linie juridica, plecand odata cu venirea tatalui sau la sefia ministerului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.