Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, in conflict de interese

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, in conflict de interese

by January 16, 2012 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS unei fundatii conduse de sotul sau. Daniela Andreescu a fost demisa in noiembrie 2011, dupa ce in presa au aparut informatii despre faptul ca ea si-a favorizat rudele apropiate.
Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, Daniela Andreescu a avizat nota Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din strada Matei Basarab nr. 71, Bloc L111A, sector 3, Bucuresti, pentru o perioada de un an, Asociatiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing, asociatie in cadrul careia Aurel Teodorescu, sotul secretarului de stat, detine calitatea de presedinte si membru fondator.
De asemenea, Daniela Andreescu a aprobat la data de 02.06.2010 extinderea termenului de atribuire a spatiului de la 1 la 5 ani.
Daniela Andreescu a ocupat functia de secretar general al Guvernului in perioada 5.01.2009 – 25.11.2011, fiind revocata din functie de premierul Emil Boc, dupa ce in presa au aparut informatii ca ea se afla in conflict de interese.
Conform dispozitiilor art. 72 din din Legea 161/2003, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau sau rudele de gradul I.
ANI a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.